Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Feketeruhások zavarták meg a Szikra eseményét a Népligetben

Pár főből álló csoport zavarta meg a Szikra Mozgalom Népligetben tartott fesztiválját szombaton – derül ki a mozgalom Facebook-bejegyzéséből. Lapunk tudomása szerint a kerekasztal-beszélgetéseket követő esti Hello Rom koncert alatt történt az eset, amit gyerekek és idősek is hallgattak. A Szikra posztjában úgy fogalmaznak:

„Az sem ronthatta el a tegnapot, hogy este, a koncert alatt, egy pár főből álló csoport két görögtüzet és három sörösüveget dobott be a helyszínre. Szerencsére senki sem sérült meg, a rendőrség pedig elfogta az elkövetőket, akik ellen csoportosan elkövetett közösség tagjai ellen erőszak vádja miatt nyomoznak. A hirtelen ijedtség után természetesen folytattuk a programot.”

Az ügyben megkerestük Jámbor Andrást, a Szikra országgyűlési képviselőjét és elnökségi tagját, aki a Mércének elmondta, egy, nagyjából 10 fős csoport az esemény vége felé két görögtüzet és sörösüvegeket dobott a résztvevők közé. Hozzátette, hogy mivel a közeli Groupama Arénában Fradi meccs is volt, így jelentős rendőri jelenlét volt a környéken.

„Tudomásunk szerint majdnem minden elkövetőt perceken belül elkaptak”

– mondta el lapunknak Jámbor. Hozzátette, az akcióban senki sem sérült meg, az esemény azt követően rendben folyt tovább. 

(Olvasótól kapott borítóképünkön a támadás utáni percek láthatóak, amint egy résztvevő eltávolítja az egyik fáklyát a közönségből.)

A Lobbanáspont eseményén felszólalt Jámbor András, Karácsony Gergely főpolgármester és Bedő Dávid momentumos országgyűlési képviselő, Pikó András, V. Naszályi Márta, Őrsi Gergely és Soproni Tamás budapesti polgármesterek is. A kerekasztal beszélgetéseket élőben közvetítettük a Mérce felületein, ezek itt nézhetőek vissza.

Nem ez az első hasonló eset az elmúlt hónapokban, amint arról beszámoltunk, június elején szélsőjobboldaliak zavarták meg a radikális baloldali Fáklya eseményét. A szervezet ernyőszervezetének, a nemrég átalakult Forradalmi Kommunista Internacionálénak a kongresszusát követték többen élőben a józsefvárosi Kesztyűgyár közösségi házban, amikor kapucnis, arcukat eltakaró emberek törtek be a helyiségbe. A támadók a jelenlévők közül több embert tettleg bántalmaztak, a berendezés egy részét tönkretették.

Az atrocitás közvetlenül egy gyerekeknek és kamaszoknak tartott edzés helyszíne melletti teremben zajlott le, akik közül többen megrémültek, elbújni kényszerültek.

10 millió forinttal kimászhatunk a bajból.

A fele már majdnem megvan, ha te is beszállsz, hamarabb gyűjthetjük össze!

Segítesz? 

 

Címlapkép: Olvasói Felvétel