Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lejáratókampány indult a Kutyapárt ellen, amiért nem tetszettek nekik a „hajléktalanellenes” padok

Újpesten és környékén impresszum nélküli propagandalapok és facebookos hirdetések hívják fel arra a lakosság figyelmét, hogy Nagy Dávid, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pártigazgatója „hajléktalanbarát” padokat szeretne és „hajléktalanokat költöztetne” Újpest Főterére.

A „hajléktalanbarátisággal” vádolt Kutyapártról az Újpesti Hírmondó is elítélően cikkezett. Az impresszum szerint a lap szerkesztéséért és kiadásáért a DK országgyűlési képviselője, Varju László felel.

Újpest frissen felújított Főterére középen elválasztott, „hajléktalanellenes” padok kerültek, amiről a helyi MKKP szervezet elítélően írt:

„A papíron XXI. századi szemléletű, baloldali és szociálisan érzékeny vezetés újabb kiállása a szociális jogok mellett itt él közöttünk.”

A momentumosból lett DK-s, Déri Tibor által vezetett önkormányzat hivatalos közleményben vette védelmébe a padokat:

„Képtelenség egyébiránt az osztott ülőfelületű padokra az MKKP-s Nagy Dávid által használt „hajléktalanellenes” kifejezés, mivel ez egy közterület, így a padokra bárki leülhet! Egy padnak ugyanis az a funkciója, hogy ráüljenek, hiszen az egy ülőalkalmatosság. Szemben például egy napozóággyal, mely fekvőalkalmatosság.”