Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Piaci áron vesznek üzemanyagot a tűzoltók, spórolásra szólították fel őket

Ez a cikk több mint 1 éves.

Július 30-a óta piaci áron kell vásárolniuk üzemanyagot a rendőröknek, a mentősöknek és a tűzoltóknak. Többletköltségeiket ugyan megtéríti az állam, de  az ATV Híradó információi szerint körlevélben szólították fel a tűzoltókat a spórolásra.

A megszorítások áldozatául estek egyes tűzoltói gyakorlatok, például a tűzoltást nem gyakorolhatják már annyiszor, mint korábban.

Immáron havonta csak egy nagy megyei gyakorlatot tarthatnak, a kocsifutások és a megyei szintű ellenőrzések száma is csökkenni fog. Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke szerint „mindennel spórolni kell”, amivel csak lehet.

A szakszervezet javasolta, hogy a mezőgazdasági vállalatokhoz hasonlóan a tűzoltóságok is kapjanak ezer literes üzemanyagtartályokat.

Különösen az önkéntes tűzoltók munkáját hátráltathatja a megszorítás. Az ATV beszámolója szerint előfordult már, hogy önkéntes tűzoltók nem vállalták az oltást egy erdőtűznél, mert nem fizették volna ki a tankolást.

A mentőknek azt ajánlják, ha a járműben a felére csökken az üzemanyagszint, akkor a lehetőségekhez mérten igyekezzenek azt pótolni, ami a dízelhiány miatt már többször is nehézségekbe ütközött.

Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán