Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter szavazatvásárló száraztésztát adott Orbánnak a Parlamentben

Ez a cikk több mint 4 éves.

Jakab Péter interpellálta Orbánt. Szerinte 30 éve Orbánt is a jó szándék vezette, de most már a saját hatalmi tébolya, aminek az oltárán az országot akarja feláldozni.

Hol rontotta ön el? – kérdezte Orbán Jakabot. Mikor érezte először azt, hogy többre van szüksége a miniszterelnök fizetésénél, például a dolgozók fizetésére is? – folytatta Jakab.

A Jobbik frakcióvezetője szerint Mészáros fedőnéven az ország leggazdagabb embere lett Orbán. 4 éve paktumot kötött a bankokkal a kormány Jakab szerint, azóta több mint 10 000 kilakoltatás történt, miközben a jobbikos szerint migránshoteleket építenek a külföldi dolgozóknak. Jakab szerint a multik kedvéért rabszolgákká tették a magyarokat, miközben 3 év alatt 86 ezer külföldi dolgozót hozott be a kormány, hogy letörjék a magyarok bérét.

Mikor érezte azt először, hogy már az emberi élet se drága? 26 ezer ember hal meg évente rossz egészségügy miatt – mondta Jakab, majd hozzátette: „menjen vissza Felcsútra”.

Ezután a képviselőt a ház tekintélyének megsértése miatt figyelmeztette a levezető elnök.

Orbán válaszában a Jobbikról beszélt. Elmondta, Jakab 2 év alatt a Jobbik harmadik frakcióvezetője. Az előző kettőnek a választók döntése miatt kellett távoznia Orbán szerint. A kormányfő szerint a jobbikosok nem velük harcolnak,  hanem a saját választóikkal. Még az MSZP is jobban szerepelt önöknél – mondta Orbán. Nem lehet-e, hogy az önök készülékében van a hiba? – kérdezett vissza.

A tény az, hogy jelenleg másfél millió honfitársunk, és a fiatalok 40 százaléka hagyná el az országot. Kikre akarja építeni az ország jövőjét? – kérdezte erre Jakab. Önök azért nyertek, mert az önök kezében van a média, az ÁSZ, és egy szatyor száraztészta, amivel megveszik a választókat, akiknek senkije sincsen, mondta, majd felemelt egy nagy zacskó száraztészát, és átadta Orbánnak.

Törpepárttá zsugorodtak – válaszolta Orbán. majd a fekete lovaghoz hasonlította a Jobbikot: Ilyen remek harci eredményekkel a tarsolyukban nem kéne inkább pihenni egyet?