Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Több órára leállt a Facebook világszerte

Ez a cikk több mint 1 éves.

Frissítés 15:05 – Magyar idő szerint fél egy után állt le a Facebook, a Facebook Messenger, az Instagram és a WhatsApp szolgáltatása, és a Downdetector szerint a probléma még világszerte több helyen fennáll, ám az oldalra érkező kommentek alapján Közép-Európában lassacskán kezd visszaállni az oldalak és alkalmazások rendes működése.

A Mérce Facebook-oldala két és fél órára vált elérhetetlenné, most úgy tűnik, minden visszaállt a normális kerékvágásba.

Korábban írtuk:

Néhány perccel ezelőtt teljesen leállt a Facebook, a platform üzenőapplikációján keresztül sem lehet üzeneteket küldeni. Így például a Mérce szerkesztőségének munkája is nehézségekbe ütközik: épp a DK EP-választási kampánynyitójáról írtam a beszámolót, de a helyszínen tartózkodó tudósítónkkal is megszakadt a kapcsolat.

A jelek szerint az Instagram és a WhatsApp sem működik.

A brit sajtó szerint Nagy-Britanniában is hasonló a helyzet.

A Facebook leállásait követő Downdetector oldal tanúsága szerint teljes Európára jellemző a leállás, sőt a százával érkező felhasználó bejelentések alapján világméretű lehet a probléma. Az olasz média is világszerte tapasztalható leállásról beszél.

A Downdetector térképe a jelenlegi Facebook-leállás kiterjedéséről

Hasonló leállásra utoljára egy hónapja, március 13-án került sor.

Frissítés 13:25 – A Downdetector élő térképe szerint a leállás Európán kívül az USA néhány részét, Malajziát és a Fülöp-szigeteket sújtja.

Frissítés 14:20 – A Downdetectorra továbbra is ezrével érkeznek a hibabejelentések, a folyamatosan frissülő térkép szerint jelenleg a Fülöp-szigetek mellett Közép-Európában a legrosszabb a helyzet.

Frissítés 14:40 – A Verge megkereste a Facebookot is, hogy magyarázzák meg a leállást, de még nem kaptak választ a cégtől.