Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újabb nagytüntetéssel szeretnék jobb belátásra bírni Áder Jánost pénteken

Ez a cikk több mint 5 éves.

Bár kedden már csak néhányan tüntettek a Kossuth téren, és szerdán sem volt Budapesten – vidéken, sőt külföldön is annál inkább – a rabszolgatörvény és a kormány elleni tüntetéssorozatnak folytatása, valamint csütörtökön sincs kilátás ilyenre, pénteken már új lendületet vehet a tiltakozási hullám.

Új nagytüntetés lesz ugyanis a fővárosban, amelyet civilek és amelyet az ellenzéki pártok is támogatnak, és amellyel

elsősorban Áder Jánosra kívánnak nyomást helyezni, hogy ne írja alá a munka törvénykönyvének módosítását.

A pénteken 20 órakor a Kossuth téren kezdődő, „Ne írd alá, János!” címen futó demonstráció Facebook-eseményét ide kattintva lehet elérni. Ádernek 22-éig kell szignóznia vagy visszaküldenie a törvényt; a 444.hu mutatott rá, hogy ha a köztársasági elnök nem adja áldását a törvényre az valószínűleg nem azért lesz, mert a törvény megszületését övező káosszal van baja, mivel a héten már több olyan törvényi változást szentesített, amely az ominózus botrányos múlt szerdai ülésnapon ment át a parlamenten.

A szakszervezetek már korábban jelezték: ha Áder aláírja a törvényt, az ünnepek után országos sztrájkot szerveznek, a mai a napon sztrájkelőkészítő bizottság felállításával el is kezdték a felkészülést.

A tüntetést egyébként – ugyancsak a Kossuth téren a Magyar Kétfarkú Kutyapárt Összkarácsonyi Békemenete fogja megelőzni, amelyen a viccpárt„azt a sok jót” szeretné megköszönni, amit idén kaptunk az ország vezetésétől, jelesül azt, hogy:

  • Végre dolgozhatunk 8 napot minden héten
  • Nem kell többet bajlódnunk a független bíróságokkal
  • Megszűnt a hajléktalanság
  • Eltűnnek a bosszantó külföldi egyetemek
  • És Soros, Soros, Soros, Soros, Soros

 

 

 

 

 

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán