Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Hazajöttünk túlórázni!” – Facebook csoportban szerveződnek a külföldön élő magyarok

Ez a cikk több mint 5 éves.

Már közel 500 tagja van a Facebookon szerveződő „Hazajöttünk túlórázni!” csoportnak, ahol sokan a tüntetésekre való hazautazásukat szervezik és külföldi szolidaritási akciókat hirdettek meg.

„Hazánknak most szüksége van mindannyiunkra! Itt az idő, hogy külföldi magyarként mi is kiálljunk egy szabad Magyarország mellett! Ebben a csoportban szívesen látunk minden külföldi magyart, aki információt szeretne cserélni a nemrég indult magyarországi tüntetéssorozattal kapcsolatban. Célunk, hogy békés, de határozott személyes kiállásunkon keresztül hozzájáruljunk egy szabad Magyarország megteremtéséhez” – áll a csoport leírásában.

A csoport tagjai közül többen is csatlakoztak az országos tiltakozó hullámhoz: lakóhelyeiken szolidaritási akciót hirdettek meg vasárnap délutánra, Koppenhágába és Berlinbe is.

Sokan bejelentették azt is, hogy hazajönnek a tüntetésekre, számos olyan képet töltöttek fel a csoport tagjai, ahol éppen készülődnek a demonstrációra: bőrönddel a kezükben, munka közben, vagy éppen kocsiban utazva.

Fotók: Hazajöttünk túlórázni! / Facebook