Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A rabszolgatörvény elleni tüntetés idején zárva lesz a Kossuth tér

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Zoom.hu szúrta ki, hogy szombaton, a rabszolgatörvény elleni tüntetés idején zárva lehet a Kossuth tér. A rendőrség ugyanis december 5-én elrendelte, hogy a Kossuth teret és az azt északi oldalról határoló utcákat, reggel 6:00 és délután 14:30 között lezárják a lengyel parlament alsóházi elnökének, Marek Kuchcinski látogatása miatt. Döntését a rendőrség azzal igazolja, hogy Kuchcinski nemzetközileg védett személy, akinek a biztonságát köteles szavatolni.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség által holnap délelőttre bejelentett tüntetés tehát épp ebbe sz időszakba esik. A tiltakozók 10 órakor gyülekeznek a Jászai Mari téren, majd onnan a Kossuth térre terveztek vonulni, ahol beszédeket terveztek.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség egyébként december 3-án, tehát a lezárás rendőrségi elrendelése előtt két nappal bejelentette a tüntetést.

Az április választások utáni tüntetéssorozatok idején a Terrorelhárítási Központ (TEK) szintén hasonló indokkal zárta le a Kossuth teret, ahová korábban már bejelentettek tüntetés.

(Zoom.hu)

Címlapkép: MTI / Illyés Tibor