Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rendes fizetést és megbecsülést kap új munkahelyén a hódmezővásárhelyi kórházból elbocsátott MKKP-s betegszállító

Ez a cikk több mint 5 éves.

Két héttel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a hódmezővásárhelyi kórházból elbocsátottak egy betegszállítót, aki saját állítása szerint koholt vádak alapján kapta meg rendkívüli felmentését, és valójában aktív ellenzéki politikai tevékenysége miatt kellett távoznia az intézménytől. Az eset kapcsán a kórház vezetését is megkérdeztük, ám akkor nem kommentálták az ügyet arra hivatkozva, hogy a betegszállító elbocsátásával kapcsolatos információk nem közérdekű adatok.

Nem sokkal cikkünk megjelenése után a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) Facebook-oldalán arról írt, hogy az érintett férfi a párt hódmezővásárhelyi szervezetőjének vezetője, aki a Mércének arról is beszélt, hogy Márki-Zay Péter polgármester-választás előtti kampányában is aktív szerepet vállalt.

Az MKKP hódmezővásárhelyi szervezete szombaton osztott meg egy újabb Facebook-posztot, amelyben arról írnak, hogy hogyan folytatódott az elbocsátott férfi története az elmúlt hetekben.

Ez alapján az egészségügyből távozó egykori betegszállító hamar talált magának új állást: mint írják, miután elküldték a kórházból, még aznap jelentkezett több mint 20 meghirdetett állásra, majd két nap múlva behívták „kiválasztási tesztnapra” egy multicéghez, és a körülbelül 70-80 pályázó közül „azon 10 főbe került, akiket beválasztottak a csapatba”.

„Versenyképes fizetést, cafeteriát, dolgozói számlacsomagot, utazási költségtérítést, fejlődési lehetőséget és megbecsülést kínáltak neki, melyek közül a vásárhelyi kórházban egyikkel sem találkozott… Így utólag talán még hálás is azért, hogy eltávolították a kórházból, hiszen így talált magának egy olyan munkahelyet, ami politikamentes, jó hangulatú, ahol a teljesítmény számít, nem pedig az, hogy ki szolgálja ki minél alázatosabban az államhatalmat.”

– írják a posztban.

Az érintett korábban a Mércének beszélt arról is, hogy úgy érezte, ellenzéki tevékenysége miatt már jó ideje veszélyben érezte állását.

„Borzasztó volt már úgy bejárni dolgozni , hogy figyelték minden mozdulatomat”

– mondta.

A hódmezővásárhelyi MKKP által megosztott poszt pedig záróbekezdésében a kórház vezetőségének felelősségét pedzegeti abban, hogy az egyébként is létszámhiányos egészségügyi területről egy újabb dolgozó távozott a versenyszférába:

„A vásárhelyi kórház politikai komisszárjai pedig megveregethetik a vállukat, hiszen az emberhiánnyal és túlterhelt, alulfizetett, emberfeletti munkát végző dolgozókkal küzdő egészségügyből sikerült elűzni egy tettrekész fiatalembert. Ha így haladunk, akkor szomorú idők várnak a jókora felhalmozott adóssággal küzdő vásárhelyi kórházra…”

Kiemelt kép: Pixabay.com