Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormány nem fizet, de bevetné a katasztrófavédelmet szemétügyben

Ez a cikk több mint 5 éves.

Délelőtt a Nógrád és Pest megyei szemétszállításáért felelős cég, a Zöld Híd, míg délután Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára tartott sajtótájékoztatót szemétügyben.

Délelőtti sajtótájékoztatóján a Zöld Híd Kft. megbízott ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd elmondta, cége nem tud számlákat kibocsájtani, nem tudja a munkatársait fizetni, mert a kukaholdingként is ismert állami NHKV nem fizeti ki a számláikat.

Gyenes azt is elmondta, hogy a dolgozók munkabéreit ügyvédi letétbe heleyzte. Azt is ismertette, a felgyülemlett szemét elszállítása több időbe fog telni. Egy hétnyi szemét elszállítása körülbelül 2 hónap lesz külső segítség nélkül. A mostani leállás 112 települést érint.

„Felháborító, hogy a Zöld Híd Nonprofit Kft. nem látja el szerződésben vállalt feladatát, nem szállítja el a szemetet több mint 100 településről, és a megbízást sem adja át” – mondta a katasztrófavédelem központjában tartott sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly szerint a kft.-t irányító „LMP-s” Gémesi György gödöllői polgármester „politikai játszmába kezdett”, de a kormány nem enged a zsarolásnak, szemét nem marad elszállítatlanul, és fenntartják a rezsicsökkentést is.

Góra Zoltán, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója arról beszélt, hogy a katasztrófavédelem az ország egész területén felkészült a hulladékszállítás megszervezésére, illetve elvégzésére.

Az MTI tudósításában nem számoltak be arról, hogy a Belügyminisztérium államtitkára elmondta volna, mikor fizetik ki a szemétszállító céget, illetve azt, miért nem fizették ki az eddig elvégzett munkát, és hozták ezzel csődközeli helyzetbe a céget.

Címlapkép: Műanyaghulladék, szemét. / Pixabay
Forrás: HVG/MTI