Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyurcsány Ferenc a hajléktalanokért virraszt reggel 6-ig a Kossuth téren

Ez a cikk több mint 5 éves.

A volt miniszterelnök és a DK pár képviselője a szabálysértési törvény módosítása miatt reggel 6-ig virraszt a Kossuth téren a Parlament lépcsőjén.

Az akcióról a DK közeli Nyugati Fény tett közzé élő közvetítést ebben az látszik először a készenléti rendőrség majd a parlamenti őrség veszi fel a kapcsolatot Gyurcsányékkal, de hagyják őket mindenféle zaklatás nélkül ott maradni. Az országgyűlési őrség még kávéval is megkínálta őket.

Gyurcsány azt mondta nem jelentették be a demonstrációt, mivel a parlament lépcsőjén ők a munkahelyükön vannak.

Gyurcsány elmondta, hogy ez egy gesztus, ahogy a simogatás és az ölelés is egy gesztus, így ez a szimbolikus tiltakozás is. Szerinte bár sokakat zavar, hogy „tereink, utcáink egy része a hajléktalanok miatt nem a nyugodtabb tisztább képét mutatja”, másrészről szerinte nem lehet az mondani, hogy mindenki bűnöző aki az utcán él.

A volt miniszterelnök ismertette a DK javaslatát is. Szerintük kell csinálni egy nemzeti programot ami csökkenti vagy felszámolja a hajléktalanságot. Ennek része lenne, hogy a TAO-t sport mellett a szegénység felszámolásáért küzdő szervezeteknek ajánlanák fel. Illetve azt javasolják, hogy minden önkormányzati költségvetési forintot amit egy adott önkormányzat ennek a problémának kezelésére szán, azt egészítse ki az állam egy forinttal. De Gyurcsány intézkedésként említette, hogy a stadionokat is kinyitnák télen a hajléktalan emberek számára (bár az nem részletezte ez hogyan oldaná meg a hajléktalan emberek problémáit – a szerző).

Címlapkép: Gyurcsány Ferenc/Facebook