Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vágó Gábor szerint előbb elhívták felszólalni, majd letiltották a 23-ai nagy ellenzéki tüntetésről

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az LMP politikusa Facebook-posztban szállt bele a holnapi tüntetés szervezőibe. Vágó azt állítja, korábbi párttársa, Hadházy Ákos előbb elhívta őt felszólalni, majd letiltotta, hogy beszéljen a holnapi Bem téri ellenzéki tüntetésen.

A holnapi ellenzéki tüntetést, amelyen majdnem minden párt képviselteti magát, és amelyen a hírek szerint bejelentik Hadházy Ákos és Márki Zay Péter új mozgalmát, a Korrupcióellenes Szövetség szervezi, amelynek titkára Vágó Gábor, az LMP politikusa.

Vágó most egy Facebook-posztban azt állítja, úgy használták az egyesületet, hogy őt meg se kérdezték. Új,  általa nem elérhető Facebook-oldalt alapítottak az egyesületnek, és hiába akart részt venni a szervezésben, ezt nem hagyták.

Sőt, Vágó arról is ír, hogy bár korábban felkérték őt szónoknak a tüntetésre, amit az LMP vezetése jóvá is hagyott, ezt végül Hadházy Ákos letiltotta, hogy így azt mondhassák, az LMP nem is akart csatlakozni.

Vágó két különböző okot is megjelölt, ami miatt úgy tudja, hogy letiltották. Az egyik az, hogy állítása szerint a DK közeli Facebook-közszereplő, Homonnay Gergely embereket szervezett arra, hogy kihurrogják Vágó beszédét, majd erre alapozva azt mondta Hadházy, hogy Vágó megosztó személyiség, így nem léphet fel a színpadra. Míg Vágó egy másik állítása szerint valójában azért tiltották le őt, hogy miután az LMP nem lépett színpadra,  kimondhassák, hogy a zöld párt nem ellenzéki párt.

Hívtuk, majd SMS-ben értük el Hadházy Ákost, azt aki válaszolta, nem érti Vágó Gábor posztját:

„Elég szomorú és számomra nehezen érthető poszt, nem szeretném kommentálni.”

Hozzátette, szerinte az ügy sikere nem azon múlik, hogy ki szólal fel, és ki nem, hanem azon, ki hány aláírást gyűjt az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló petícióhoz.

Az esemény egyik fő hívószava ugyanis ez, a Hadházy Ákos által kezdeményezett aláírásgyűjtés: egymillió aláírást szeretnének gyűjteni az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz. Ebben minden ellenzéki párt részt vesz, és már 100 ezer aláírás össze is gyűjt. Egyébként Vágó Facebook-posztja végén jelezte, ő továbbra is gyűjti az aláírásokat.

Disclaimer: A cikkben szereplő Vágó Gábor a Mérce rendszeres vendégszerzője, korábban munkatársunk volt.