Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fideszes közvetítő próbálta Miskolcon lebeszélni az indulásról a közös ellenzéki jelöltet

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Magyar Hang készített riportot Erdei Sándorral (Rokker Zsolttival) a miskolci időközi választás hajrájában. Erdei független jelöltként indul, de a teljes ellenzék támogatásával.

Forrás: Facebook)

Miskolcon azért volt szükség időközi választás kiírására, mert a körzet eddigi képviselője, a fideszes Hubay György parlamenti mandátumot szerzett április 8-án.

A fideszes jelölt Nagy Ákos, Erdei vele szemben indul független jelöltként. Csakhogy a pálya nehezített: valahogy pont indul a körzetben egy másik Erdei Sándor is (Nyékládházáról), akitől a szavazólapon csak születési dátuma különbözteti majd meg Rokker Zsolttit (1976). És van egy másik jelölt is, aki indul még a körzetben: őt pedig Molnár Zsoltnak hívják… Érdekes módon sem a nyékládházi Erdei Sándor, sem Molnár Zsolt nem nagy barátja a sajtónak, nyilatkozni-kampányolni nem nagyon próbálnak.

Erdei (szül. 1976) a lapnak egyébként arról is beszámolt, hogy nem ez volt az egyetlen, indulását hátráltatni próbáló kezdeményezés.

„Megmondtam a Fidesz közvetítőjének, amikor megkerestek azzal, hogy Sanyikám, mennyit érne meg neked, ha nem indulnál, hogy erről nem lehet szó” – nyilatkozta a Magyar Hangnak.

A lap vissza is kérdezett, hogy akkor valóban megpróbálták-e megvesztegetni, amire a független jelölt egy határozott igennel válaszolt, majd hozzátette:

„De megmondtam, hogy a becsület, a haza és Miskolc nem eladó semmilyen pénzért. Ehhez képest most közpénzen megy a lejáratókampány ellenem, például szórólapok formájában, amelyeken az áll, hogy ‘Rokker Zsolttit támogatja az MSZP’.”

A miskolci időközi választást július 15-re írták ki.

(via Magyar Hang, címlapkép forrása: Erdei Sándor/Facebook)