Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az egészségügyi államtitkár szerint nemzetközileg híresen jó a magyar egészségügy

Ez a cikk több mint 5 éves.

A TV2 reggeli műsorában, a Mokkában debütált Nagy Anikó az EMMI egészségügyért felelős új államtitkára. A „mikor lesz jobb, elfogadhatóbb az egészségügyi ellátás?” kérdésre az államtitkár így reagált:

„A magyar egészségügy nemzetközileg is híresen elfogadott, jó ellátást nyújt, a felszereltségünk európai szintű.”

Ezzel még főnöke, Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter hurráoptimizmusát is túlszárnyalta, hiszen Kásler a múlt héten azt nyilatkozta, hogy a rendszer távolról sem olyan rossz, mint amennyi kritikát kap.

Nagy Anikó egészségügyi államtitkár (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Nagy szerint az ellátás minőségével szemben megfogalmazott kritikák csupán egy-egy kiragadott eset miatt fogalmazódnak meg, az igazság az, hogy a rendszer „az elmúlt években rengeteget fejlődött”.

Az államtitkárt azok a korábbi statisztikák sem győzték meg, melyek szerint több magyar hal meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben, elmondása szerint ugyanis a jelenség

„arányszámai nemzetközi összehasonlításban több tekintetben jónak mondhatók, ebben a tekintetben is jól állunk”.

A kormányzati képviselők nem először bizonyítják, hogy radikálisan másképp értelmezik a magyar egészségügy valóságát, mint az állampolgárok többsége. Éppen egy éve nevezte világszínvonalúnak a magyar egészségügyet Kövér László, az országgyűlés elnöke is.

Eközben a magyarok problémáit feltérképező legtöbb kutatás rendre azt mutatja, hogy a magyarok többsége az egészségügy romló helyzetét tartja az ország első számú problémájának – ez derült ki a múlt héten közzétett Magyar Rémálom c. kutatásból is.

(hvg.hu)