Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A tengerentúlon is drága vadászkalandba keveredett Semjén Zsolt, és most sem a saját pénze bánta

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szokásos svédországi kiruccanása mellett tavaly Kanadában is járt vadászni Semjén Zsolt – írja a 444.hu. A portál birtokába jutottak a British Columbia tartomány erdőkért felelős minisztériumától azok a vadászati engedélyek, amelyeket a miniszterelnök-helyettes nevére állítottak ki az északnyugat-kanadai Fort St. Johnban. Először tavaly januárban bölényre és farkasra váltott egy nyolcnapos engedélyt, szeptember elején pedig jávorszarvasra, vapitire és rénszarvasra fizetett be tíz napra.

Noha ezek alapján Semjén Zsolt 2017-ben kétszer is megjárta a milliós költségekkel bíró kanadai vadásztúrát, idén januárban leadott vagyonnyilatkozata szerint megtakarításai nem hogy csökkentek volna, inkább tovább nőttek. Ez pedig arra enged következtetni, hogy svédországi kalandjaihoz hasonlóan a tengerentúli vadászatot is ajándékba kaphatta a miniszterelnök-helyettes.

A 444 rákérdezett Semjén Zsoltnál, miként fedezték a vadászat költségeit, de a miniszterelnök-helyettes a sajtósán keresztül csak annyit közölt:

„Semjén Zsolt természetszerűen minden vadászaton vadászként vesz részt, és mint már sokszor elmondtuk, minden hobby a magánélet része, magánéletéről pedig elvi okokból nem nyilatkozik.”

 

A svédországi vadászatait finanszírozó Farkas József szállodaipari vállalkozó korábban azt állította, magánszemélyként fizette Semjén túráit. Ehhez képest nem rég derült ki, hogy családi vállalkozása állhatta a költségeket.

Semjén Zsolt ellen mindenesetre nem indult vagyonnyilatkozati eljárás, pedig a miniszterelnök-helyettesnek mindenképpen fizetnie kellett volna az ajándék után. Ha cégtől kapta a juttatást, akkor azt személyi jövedelemadó és közterhek sújtják, ha magánszemélytől, akkor pedig illetéket kellett volna fizetnie utána.

A Transparency International Magyarország (TI) jogi vezetője, Ligeti Miklós többször is hiába fordult a parlament mentelmi bizottságához, hogy kezdeményezzenek vagyonnyilatkozati eljárást a KDNP elnöke ellen, semmilyen vizsgálat nem indult.

(via 444)