Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Máris éket ver Szeged és vidéke közé a frissen megválasztott fideszes képviselő

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ugyan magabiztosan hozta választókerületét, mégsem állta meg, hogy ne bírálja a szegedi szavazókat egy interjúban a frissen megválasztott országgyűlési képviselő, B. Nagy László.

A Csongrád megye 2-es választókerületét behúzó képviselő ugyanis nem ment el szó nélkül amellett, hogy Szegeden kevesebb szavazatot kapott, mint baloldali kihívója. A politikus ezt a következővel magyarázta:

a homokhátsági emberek „másként állnak az anyagi javakhoz, a tisztességhez, az erkölcshöz és a valláshoz, mint a nagyvárosi emberek”.

Hogy a képviselő úr pontosan mit akart ezzel mondani, az nem teljesen tiszta, mint ahogy az sem, hogy miért érezte szükségét annak, hogy az erős baloldali bázisú Szeged választópolgáraiba beleszálljon a választások után.

B. Nagy László egyébként a szavazatok 44,62 százalékát szerezte meg, 5633 szavazattal kapott többet, mint szocialista ellenfele, Joób Márton. Szegeden viszont egyértelműen a baloldali jelölt tarolt: kétezerrel többen szavaztak rá, mint a fideszes B. Nagy Lászlóra.

Címlapkép forrása: Csongrád Megyei Önkormányzat honlapja