Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyárfás Tamást gyanúsítja a rendőrség Fenyő János megöletésével

Ez a cikk több mint 5 éves.

Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda – tudta meg a kormánypárti PestiSrácok. Az információt az ORFK kommunikációs osztálya is megerősítette a portálnak.

Az információk szerint az egykori Nap TV tulajdonosát, a Magyar Úszó Szövetség 2016 novemberében lemondott elnökét kedden a rendőrség elő is állította. A bűnüldöző szervek állítólag erős bizonyítékokkal rendelkeznek arról, hogy Gyárfás személyesen utasította Portik Tamást Fenyő János likvidálására.

Fenyő János médiavállalkozót, a kilencvenes évek alvilágának ismert figuráját 1998 február 11-én lőtték agyon a Margit-körúton. 2017-ben Jozef Roháč szlovák férfit életfogytiglanra ítélték Fenyő meggyilkolása miatt, miután a helyszínen hagyott sapkán és fegyveren megtalálták DNS-nyomait.

Fenyő cége a Vico RT. révén rengeteg napi- és hetilapot is birtokolt, köztük a Népszavát, a Nők Lapját, a Vasárnapi Híreket és a Buci Macit is.

Frissítés: a rendőrség közleményt adott ki a Fenyő-üggyel kapcsolatban.

„A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében. A KR NNI munkatársai 2018. április 17-én a kora délutáni órákban Budapesten elfogták, majd előállították a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost, akinek gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van. A KR NNI Gy. Tamást – hasonlóan az ugyanebben az ügyben 2018. március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamáshoz – emberölésre való felbujtással gyanúsítja” – írják.