Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az ellenzéki pártok a szombati gigatüntetésen való részvételre buzdítanak

Ez a cikk több mint 6 éves.

Miközben lassan 110 ezren jelezték, hogy lehet, hogy ott lesznek a szombati demonstráción, lényegében minden ellenzéki párt arra buzdítja szimpatizánsait, csatlakozzanak a 17 óra 30 perckor az Operától a Kossuth tér felé induló menethez.

A Jobbik kedden és szerdán is felhívta híveit a szombati tüntetésen való részvételre, sőt, még a lemondott pártelnök, Vona Gábor is posztolt arról, hogy ott kell lenni szombaton. Összesen ezek a bejegyzések több mint 60 ezer lájkot kaptak.

Az MSZP közleményben jelezte, mindenkit felhív a tüntetésen való részvételre, de Kunhalmi Ágnes és a párt más politikusai is buzdítottak részvételre a Facebookon:

Gyurcsány Ferenc is a részvételre bíztat:

A Momentum is arra kéri szimpatizánsait, legyenek ott szombat este az Operánál!

Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője a Mércének megerősítette, hogy bár még nincs hivatalos döntésük róla, de minden valószínűség szerint ők is arra fogják buzdítani szimpatizánsaikat, vegyenek részt szombaton. Kerestük az LMP-t is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az épp zajló elnökségi ülés tárgyalja a kérdést. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Címlapkép: Diáktüntetés 2018. március 15-én. Fotó: Mérce