Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újabb visszalépést jelentett be az Együtt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Bejelentette Budapest 12. számú egyéni választókerületében visszalépését Huzsvári Erzsébet Mária, az Együtt képviselőjelöltje, hogy így segítse Hajdu Lászlót, a Demokratikus Koalíció helyben esélyes jelöltjét a győzelemben. A párt arra szólított fel „minden demokratikus ellenzéki pártot és civil szervezetet, hogy hasonlóképp járjanak el, azaz támogassák Hajdu Lászlót a Fidesz ellen induló egyetlen jelöltként.”

Hajdu László / Kép: Facebook

Hajdu jelenleg a XV. kerület polgármestere és a kerülete nagy részét magába foglaló választókerület DK-s képviselőjelöltje, aki a felmérések szerint átszavazással 2%-ot verhetne fideszes ellenfelére, László Tamásra. A  Kőbányán 4 év e már elinduló, szakmája szerint tanár Huzsvári a legutóbbi kutatások szerint 3,5%-os támogatottságot ért el a körzetben.

A visszalépés néhány nappal azután történt, hogy Juhász Péter hasonlóan kiszállt az ellenzéki versenyből a Budapest-Belvárosi 1-es választókerületben. Ő azonban helyben nem egyetlen esélyes javára mondott le egyéni jelöltségéről, hanem az ellenzéki koordinációtt elősegítendő.

A választókerületben egyéni jelöltként indul még az ellenzéki térfélen az LMP-s Szilvágyi László és a Momentumos Krisztics Bianka Ilona is, ők egyelőre semmiféle visszalépésről nem beszélnek.