Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szavazásra buzdítani lehet, Orbánt idézni nem

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Közös Ország Mozgalom pár napja óriásplakátot ragasztott a budapesti Rákóczi téri metrómegálló üres betonfalára, melynek egyik oldalára Orbán március 15-i beszédében elhangzott fenyegetését írták („elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is”), a másik oldalára pedig a választásokon való részvételre buzdító üzenetet („Ugye nem hagyod neki, hogy tényleg megtegye? Szavazz április 8-án!”)

Így nézett ki a plakát eredetileg. / Közös Ország Mozgalom, Facebook

A BKV úgy tűnik, ezt mostanra megelégelte, hétfő este munkásai elkezdték leszedni a plakátot. Meglepő módon azonban csak azt az oldalát szedték le, amin Orbán idézete szerepelt. Arra a kérdésre, hogy miért szedik le a plakátot, a BKV alkalmazottai azt felelték, mert illegálisan lett feltéve.

A leszakított plakát.

A plakátszaggatást élőben közvetítettük:

Leszedték a KOM plakátját a Rákoczi téren. Vagyis csak az Orbán idézetet. Így legalább autentikus lett a megtorlással való fenyegetés 😀

Posted by Jámbor András on Monday, 26 March 2018

Mindeközben pedig ugyanazon a téren a metróba vezető lift már két hete nem működik. Mert ebben az országban nyilván fontosabb egy kormánynak kellemetlen plakátot minél gyorsabban eltüntetni, mint a mozgáskorlátozottak, idősek és babakocsisok hozzáférését biztosítani a tömegközlekedéshez.