Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Cigányok betelepítésének” szándékával vádolja Mészáros Lőrinc pécsi lapja Mellár Tamást

Ez a cikk több mint 6 éves.

Szavainak kiforgatásával és megmásításával ment neki a Mészáros Lőrinc-féle megyeilap-portfólió baranyai újságja a felmérések által Baranya 1. számú egyéni körzetében a legesélyesebb ellenzéki jelöltként mért, függetlenként induló Mellár Tamás egyetemi tanárnak.

Mellár egy hete szerepelt az ATV Szavazz rám! című műsorában, amelynek koncepciója az, hogy a választáson induló jelölteket szembesít a szavazókkal.

Mellár és az ATV stábja a baranyai Györgytelepen forgatott, ahol látogatást tettek egy önkormányzati lakásban, nehéz körülmények között élő roma családnál. A műsor további részében (a fenti videóban a 18. perctől látható) Mellár Tamás megállapította, hogy tanulságos volt eljönniük ide, mert a szegénység is hozzátartozik ahhoz a valósághoz, amivel szembesülni kell, és szomorúnak nevezte, hogy Magyarországon van két és fél-három millió szegény sorsú ember, akik külső segítség nélkül nem lesznek képesek kitörni a helyzetükből. „Egy kis segítséggel, egy-két lökéssel őket olyan pályára lehetne rakni, ami néhány év alatt akár egy stabil életvezetésre is vihetné őket” – mondta rájuk vonatkozóan a professzor.

Ezután arról beszélt, hogy olyan programokat kellene kidolgozni, hogy amellyel lehet ezen az egész dolgon segíteni”. „A népszámlálásnál szembesültünk azzal, hogy mennyi üres lakás van Magyarországon, egészséges, jó minőségű üres lakások vannak”. A műsorvezető kérdésére, mely szerint Pécsett is vannak-e ilyen lakások, úgy válaszolt, hogy „rengeteg, rengeteg…” ilyen lakás található.

Mindebből a Baranyai megyei hírlap hálózati kiadása, a BAMA.hu, azt a hírt kerekítette, hogy Mellár Tamás györgytelepi romákat telepítene jó állapotú pécsi lakásokba.

Csütörtök este Mellár Tamás bemutatkozó fórumot tartott a gyódi művelődési házban, ahol a BAMA.hu megkérdezte a tévéműsorban elhangzottakról a jelöltet. Mellár Tamás leszögezte, hogy ő sem a „Pécs”, sem a roma roma szavakat nem használta; és általában a szegény sorsú emberek problémáira vonatkozóan beszélt arról a megoldási javaslatról, amely szerint az üresen álló, jó állapotban lévő vidéki házak hasznosítása segíthetne rajtuk. Ennek ellenére a BAMA.hu kitartott narratívájánál, és csütörtök esti cikkében újra úgy keretezi Mellár mondatait, mintha ő cigányokat akarna Pécsre telepíteni, és  „Mellár már tagadja, amit az ATV-ben mondott címmel” töltötték fel a professzor cáfolatát is.