Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Még meg se érkeztek a devizahiteles tüntetők Németh Szilárd házához, a rendőrség már megjelent lakossági bejelentésre

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Fidesz alelnökének házánál akartak tüntetni devizahitelesek, de a rendőrök már a helyszínen várták és lakossági bejelentésre hivatkozva igazoltatták is őket. Az esetről videó is készült.

A videóban az látható, hogy Németh Szilárd Sáska utcai házával szemben, a sarkon várakoznak a tiltakozók, majd amikor átkelnek, az addig ott tartózkodó rendőrautó megérkezik melléjük, egy újabb rendőrautó is jön, sőt pár perc múlva megjelenik egy rendőr százados is.

Az első bemutatkozó rendőr azzal kezdi, hogy lakossági bejelentésre érkeztek ki zaklatás miatt. A tüntetők ezen némileg felháborodnak és megkérdezik ennyi idő alatt milyen lakossági bejelentés érkezhetett be?

Majd amikor a százados közli, hogy bűncselekményt követtek el, még inkább felpaprikázódik a hangulat. A tiltakozók a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkoznak. Végül a videó azzal ér véget, hogy bűncselekmény gyanújával előállítják a tiltakozókat.

A tiltakozók egyébként többek között „Hallgass a szívedre ne szavazz a Fideszre” feliratú papírlapokat ragasztottak ki celluxal Németh Szilárd házára, de azt is üzenték, szerintük nem a civileket, hanem a Fideszt kell kitakarítani az országból. A tiltakozásukat a videóban elhangzottak szerint Németh Szilárd, egy korábbi beszéde miatt szervezték, amelyben a Fidesz alelnöke elmondta, nincs szükség egyetemistákra, gyári munkásokra van. A tiltakozók szerint viszont már nincsenek gyárak, ahova vissza lehetne menni dolgozni, és azt kérik a videóban minden fiataltól, hogy tanuljon, ne hallgasson Németh Szilárda

A tiltakozók egyébként a videóban több tényt is tévesen közölnek, például nem Kövér Lászlóé az idézet a demokratikus szalonnáról, és Németh Szilárd számlájára se utalt senki 2 milliárd forintot.

Az ügyben kerestük a BRFK-t, amint kapunk választ frissítjük a cikket.