Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Idősek támadtak rá az Együtt politikusára, aki szerintük migránsokat akar telepíteni a kerületbe

Ez a cikk több mint 6 éves.

Arról tartott kedden délután Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének polgármestere sajtótájékoztatót, hogy az önkormányzat arra kéri a kormányt, vásárolja fel a sok éve elhagyatott Ikarus-gyártelepet a kerületben, mivel az ellenzék migránsokat akar odatelepíteni.

A sajtótájékoztatón az Együtt kerületi képviselője, Vajda Zoltán is megjelent, de a Magyar Nemzet tudósítása szerint egy helyi civil szervezet – javarészt nyugdíjas – megjelent tagjai nem engedték szóhoz jutni.

Vajda azzal érdemelte ki a kormánypárti idősek agresszióját, hogy a migránsok Ikarus-telepre történő betelepítésének ötletét neki tulajdonítják a helyi fideszes politikusok. A Magyar Idők februárban közölt arról cikket, hogy Vajda két évvel ezelőtt egy önkormányzati ülésen pedzegette, hogy az Ikarus gyár területe alkalmas lehet-e emberek elszállásolására. A képviselőtestületi ülésen „parázs vita” alakult ki a kérdés következtében, majd határozatot hoztak az ellen, hogy a kerületben „migránsokat szállásoljanak el.”

Vajda saját időszaki kiadványában tavaly a „Kertváros szégyenfoltjának” nevezte az Ikarus-telepet, amelyen „bűzösen rothadó hegyekben áll a szemét, az illegális odaszállított sitt, a környezetre és egészségre ártalmas vegyi hulladék.”

Jelenleg a kérdéses terület tulajdonosa felszámolás alatt áll, ezért szorgalmazza a polgármester és Szatmáry Kristóf helyi fideszes képviselő, hogy mielőbb kerüljön közösségi tulajdonba a telep. Ezzel akadályoznák meg az MTI szerint, hogy még véletlenül se lehessen migránsokat telepíteni a kerületbe. Szatmáry  a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „két éve, sok bizonytalanság mellett húzódó ügyről van szó, amelyben aggasztónak tartják, hogy a terület tulajdonosai egy hónapja nem válaszolnak a polgármester levelére, amiben arra kéri őket: reagáljanak a sajtóhírekre, amelyek szerint értékesítenék vagy bérbe adnák a területet olyan szervezeteknek, amelyek „részben köthetők a Soros által támogatott civil szervezetekhez”.

Vajda Zoltán a sajtótájékoztatót megakasztotta, bejelentette, hogy feljelentést tett az őt ért valótlan híresztelés miatt. Az eseményen megjelent helyiek ekkor a Magyar Nemzet szerint „erősen lökdösni kezdték Vajdát, a kezükben lévő zászlók rúdjával a fejére is suhintottak (komoly sérülést nem okoztak). Vajda Zoltán mellett a Szatmáry Kristófot kérdező Index újságíróját is inzultálták.”

Az incidensről a HírTV is felvételt készített:

A címlapképet Székelyhidi Balázs készítette a Magyar Nemzettől.

(via Magyar Nemzet / MTI)