Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lekerült a Facebookról a határon túli magyarok ellen uszító oldal

Ez a cikk több mint 6 éves.

Eltűnt egy, a határon túliak és azok magyarországi szavazati joga ellen gyűlöletkeltéssel kampányoló ellenzéki oldal a Facebookról szerda reggelre. A „Ne szavazhasson aki SOHA nem élt itt” fantázianevű lapnak több, mint 35,000 kedvelése, és nagyon aktív felhasználói közössége volt.

Az oldal azután tűnt el, hogy az 5. és 13. kerületi ügyészség is úgy találta meg, hogy egy képet, amelyet Parajdi Kálmán Endre felsősófalvi panzióstól lopott el az oldal, a személyiségi jogaival visszaélve használták fel.

Az oldal ismeretlen szerkesztői Parajdi feleségét és kis gyermekeit is szerepelteti, „a Pásztor családnak” titulálva őket azt írták, hogy ők sohasem jártak Magyarországon, viszont „továbbra is kapják a pénzt a Fidesztől”. A fényképen szereplő úriember hiába kereste meg az oldalt azért, hogy vegyék le a fényképét, ez nem történt meg, ő pedig tucatnyi, olykor halálos fenyegetést is kapott.

Kommentek a székelyföldi család lopott fotója alatt

Az ügyészség tegnap jelentette be, hogy nyomozást indítottak az eset miatt, ma reggelre pedig az oldal el is tűnt a közösségi hálóról.

Nem ez volt viszont az egyetlen gyűlöletkeltésre alkalmas bejegyzés az oldalon, egy másikban például zombitámadáshoz hasonlították a határon túli szavazókat.

Bár a Demokratikus Koalíció képviselője, Varju László az Azonnali kérdésére tagadta, hogy a pártnak bármiféle köze lenne az oldalhoz, az mégis szinte egy az egyben Gyurcsány Ferenc pártjának a kettős állampolgárok szavazati jogának visszavonásáról szóló kampányígéreteit visszhangozta.

Az idei választásokon eddig kicsit több, mint 300,000 kettős állampolgár regisztrált, hogy leadhassa pártlistás szavazatát, egyéni képviselőre ők nem szavazhatnak.