Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kocsis Mátét kitüntették a roma közösségért végzett munkájáért

Ez a cikk több mint 6 éves.

Farsangi rendezvényt tartott szombaton a Józsefvárosi Roma Önkormányzat, a telt házas rendezvényen Józsefváros polgármesterét, Kocsis Mátét elismerésben részesítették

az elmúlt tíz év során a józsefvárosi roma közösségekért végzett munkájáért.

Egész pontosan az elmúlt tíz év során a józsefvárosi roma közösségekért és a cigány kulturális értékek megőrzéséért végzett kiemelkedő és példamutató munkájáért kapott elismerő oklevelet a „jó hangulatú farsangi ünnepségen” – olvasható Józsefváros honlapján.

Kocsis Máté, oklevéllel (Kép forrása: Kocsis Máté/Facebook)

Sajnos az pontosabban nincs kifejtve, hogy Kocsis Máté kiemelkedő és példamutató munkája miben csúcsosodott ki.

Nekünk első körben ezek jutottak eszünkbe:

  • Kocsis Máté kerületében jóformán tömegesen lakoltatták ki az elmúlt években a szegénységben élőket, az esetek jelentős részében romákat az önkormányzati bérlakásokból, utcára téve így teljes családokat, gyerekeket, módszeresen kiszorítva őket a kerület egyes részeiből.
  • Kocsis Máté hozott először rendeletet Budapesten a guberálás és a „közterületen életvitelszerű lakhatás” ellen, tovább nehezítve az amúgy is nehéz sorsú emberek életét.
  • Kocsis Máté kerületében két évvel ezelőtt két roma jogvédő szervezetet, a Roma Parlamentet és a Phralipe Független Cigány Szervezetet is kilakoltattak egy ingatlanból előzetes figyelmeztetés nélkül, mondván, hogy az épület életveszélyes. Utóbb kiderült, hogy a józsefvárosi önkormányzat átadja az ingatlant az államnak, hogy abban roma kulturális központot hozzanak létre – a roma érdekvédelmi szervezetek nélkül.
  • Kocsis Máté önkormányzata záratta be jogsértő módon az Aurórát, ami több más civil szervezet mellett a Roma Sajtóközpont otthona is, és ahol rendszeresen tartanak egyébként roma kulturális és oktatási programokat.

(És akkor arra már ki se térjünk, hogy a cigányság, a szegények, a hajléktalanok vegzálása mellett Kocsis Máté a menekültek befogadásában sem jeleskedett)

Gratulálunk az elismerő oklevélhez!