Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kövér László százezer forintra büntette az LMP politikusait, mert kiírták Németh Szilárd mögé, hogy hazudik

Ez a cikk több mint 6 éves.

Még novemberben tartott fel Németh Szilárd Fidesz alelnök felszólalása közben egy-egy hazudik feliratú papírlapot az LMP miniszterelnök-jelöltje Szél Bernadett és a párt társelnöke Hadházy Ákos. Ezért Kövér László Szél Bernadettre a maximális, a fizetés egyharmadát jelentő büntetést szabta ki, míg Hadházy Ákos százezer forintos megrovást kapott.

2017 november 20-án Németh Szilárd felszólalásában épp arról beszélt, hogy az LMP is Soros György pártja, és Szél Bernadett azért akar találkozott egy EP képviselővel mert bevándorlókat akar betelepíteni Magyarországra, amikor az LMP két politikusa a háta mögé lépett, és egy papírlapra felírt hazudunk felirattal mondta el véleményét, a Fidesz alelnökének mondatairól.

Az akcióért, mivel az Kövér László szerint előre nem engedélyezett szemléltetésnek számít, megbüntették a két parlamenti képviselőt (arról nincs, hír, hogy Németh Szilárd a hazugságaiért mit kapott), ezt a büntetést hagyta most jóvá a parlament mentelmi bizottsága.

Az LMP szerint a házelnök ezzel maga is beállt azon fideszes politikusok sorába, akik akár független intézmények vezetőjeként is hadjáratot folytatnak mindenkivel szemben, aki a valóságot képviseli.

A párt szerint Kövér László visszaél a hatalmával, ráadásul csak akkor aggódik ilyen aktívan a ház rendjéért, ha ellenzéki képviselőkről van szó. Az LMP szerint ugyanis például egyáltalán nem zavarja Kövér Lászlót, hogy a fideszes képviselők teljesen alaptalan indokokra hivatkozva ellehetetlenítették a Nemzetbiztonsági bizottság munkáját.