Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Juhász Péter megvendégelte Orbán Viktort

Ez a cikk több mint 2 éves.

Juhász Péter több mint egy hete kórházi koszton él, hogy demonstrálja, milyen kevés és milyen rossz minőségű ételt kapnak a kórházi betegek, akiknek egyébként nagy szükségük lenne a tápanyag-és vitamindús ételekre a gyors felépüléshez. A politikus sokszor jelentkezik videókkal Facebook-oldalán, tegnap épp Orbán Viktorral ebédelt, amit természetesen dokumentált is.

Persze az első képkocka után kiderül, csak egy karton-Viktorral volt alkalma ebédelni, aki nem volt túl beszédes, főleg a pálinkával és erőspaprikával kapcsolatos gasztronómiai élményeit osztotta meg Juhásszal. Juhász az aznapi kórházi kosztja egy részét ajánlja fel a Miniszterelnök Úrnak, ami egy csomag 55 százalékos hústartalmú sonkából (és 45 százalék valami nagyon nem odavaló dologból), egy afrikaiharcsa-pástétomból és két szelet toast kenyérből áll. Orbán minden második mondatában hangsúlyozza, inkább pálinkát inna, ami valószínűleg egy természetes emberi reakció a kórházi sonkát 5 percen át tukmáló Juhásszal szemben.

A viccelődés után Juhász rátér a lényegre: az egészségügyet tudatosan lerohasztják, hogy minél rosszabb legyen az ellátás, minél hosszabbak legyenek a várólisták, minél rosszabb legyen az étel, miközben a kormány kiviszi a pénzt az állami egészségügyből és a saját privát kórházaiba tömi. Ha nem tennék ezt, itthon maradnának az orvosaink, nővéreink és legalább a kormány saját jogszabályaiknak meg tudna felelni a kórházi étkeztetés.

Aztán következnek az ígéretek: ha az Együtt kormányra kerül, nullára csökkenti a kórházi várólistákat, a rendelőintézetekben sem kellene egy hétnél tovább várnunk és 25 százalékkal megdobnák a praxispénzt is. Bár erre egyelőre nem sok esély van, azért az becsülendő, hogy Juhász aktívan igyekszik felhívni valahogy a társadalom és a kormányzat figyelmét az egészségügy vagy épp a hajléktalanok problémáira.

A teljes videó itt tekinthető meg: