Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lejárt a Diákparlament által a kormánynak adott határidő

Ez a cikk több mint 6 éves.

Percre pontosan kivárták a Független Diákparlament képviselői azt, válaszol-e Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 12 pontos követeléseikre.

Sajtótájékoztatójukon Gyetvai Viktor az FDP szóvivője úgy kommentálta a szaktárca némaságát, hogy a kormánytagok „hátat fordítottak az oktatás reformjavaslataira,” ezért „utolsó reményként” Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordulnak, akit ezzel nyilvános vitára hívank február 7-ére. Amennyiben ez sem valósul meg, február 23-án ismét „nagyszabású” demonstrációt tartanának a diákok, amire mindenkit várnak.

„Arra kérjük Orbán Viktor miniszterelnök urat, aki részt vett a rendszerváltásban, segítse a fiatalok rendszerváltását, vállaljon viták azokkal a fiatalokkal, akik a rendszerben élnek!” – tette hozzá Gyetvai.


Gyetvai emellett arról beszélt, országosan is elkezdik kiépíteni diákmozgalmuk bázisait a hatásosabb érdekérvényesítés érdekében. Tarnay Kristóf, a Diákparlament képviselője a Mérce kérdéseire közölte, folyamatos az egyeztetés a Diákparlament és a szülői érdekképviseleti szervek, a tanárok között, a vitáról pedig leszögezte, csupán a legmagasabb szinttel hajlandók ezután szóbaállni, tehát ha egy államtitkárt küldenének, őt elutasítanák. Hozátette, például a kormánypárti Echo televízió Bayer Show című műsorába sem menne be a szervezet.

Mint ismert, január 19-i tüntetésén mutatta be a Független Diákparlament 12 pontos követelését a kormány részére az oktatás megreformálásáról. Akkor azt követelték, Balog Zoltán miniszter legfeljebb két héten keresztül adjon világos választ ezekre a pontokra. Most telt le ez az akkor megszabott határidő.

Az FDP már meg is hirdette február 23.-i eseményét,Váltsunk rendszert közösen az oktatásban! címmel, a Deák Ferenc térre.

A diákok követelései / Kép: Mérce