Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nehéz hete volt a Hír TV riportereinek – így akadályozzák az újságírók munkáját a fideszes politikusok

Ez a cikk több mint 6 éves.

A megszokottnál is jobban rájárt a rúd Hír TV munkatársaira, miután két napon belül négyszer is beletört a bicskájuk abba, hogy válaszra bírjanak fideszes képviselőket.

Csütörtökön délelőtt Németh Szilárd fojtotta bele a szót a Hír TV riporterébe a füstbe ment nemzetbiztonsági bizottsági ülés után. Az újságíró azt próbálta megtudni, hogy vajon Németh megbízik-e azokban a bizottsági tagokban, akiknek korábban közük volt bármelyik Soros-szervezethez vagy Soros-ösztöndíjjal tanultak. A Fidesz alelnöke érdemi válasz helyett csupán a szokásos sorosozást ismételgette, majd a harmadik próbálkozás után elvette a szót a riportertől.

Németh: "Hát, ezt oldja meg ön!"

"Hát, ezt oldja meg ön!" – mondta a Hír TV riporterének Németh Szilárd, miután kollégánk felhívta a figyelmét, hogy nem a feltett kérdésre válaszolt. A Fidesz alelnöke érdemi válasz helyett csupán a "szokásos sorosozást" ismételgette, majd elvette a szót munkatársunktól.

Posted by Hír TV on Thursday, 25 January 2018

 

Ugyancsak csütörtökön Ferencváros fideszes polgármesterét, Bácskai Jánost próbálta becserkészni a Hír TV-s stáb. Bácskai ugyanis nem volt hajlandó arról beszélni, hogy az ellenirányú kampány közben Ferencvárosban a helyi szociális intézmény beszámolója szerint valójában segítik a menekültek társadalmi integrációját. A polgármester nem válaszolt az újságíró kérdésére, helyette inkább élő pajzsot is alkalmazva személyeskedett:

– Lila ingben Ferencvárosba… szerintem nem, nem ildomos jönni. Ferencvárosnak zöld a színe.

https://www.facebook.com/hirtv/videos/1790537960964759/

 

Pénteken először Kósa Lajos húzta keresztül a televízió munkatársainak számításait. A tárca nélküli minisztert arról kérdezték, hogy miként vélekedik a nyugdíjas-szövetkezetekről, és arról, hogy az LMP-s Hadházy Ákos szerint azoknak közük lehet neje cégvásárlásához. Kósa Lajos amikor elmondta, amit akart, azt már nem hagyta, hogy kérdezzék, utasította az operatőrt, hogy tegye le a kamerát.

Végül pedig Deutsch Tamás húzta le a rolót a Hír TV előtt, amikor azzal szembesítették, hogy a Fidesz tíz brüsszeli képviselője megszavazta, hogy a civil szervezetekkel együtt kell működni a menekültek érdekében. A Fidesz EP-képviselője először „minden jót” kívánt „két whisky között” Simicska Lajosnak, majd megjegyezte, hogy „gyerekes ez a piszkálódás”, amit a Hír TV a kérdésfeltevéssel elkövetett.

Deutsch a Hír TV-nek: Gyerekes ez a piszkálódás!

Deutsch a Hír TV-nek: Gyerekes ez a piszkálódás!

Posted by Hír TV on Friday, 26 January 2018

Forrás: Hír TV