Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bencsik András szerint nem szabad, hogy gondot okozzon 1300 menekült befogadása

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ki hitte volna, hogy a Demokrata főszerkesztőjének szájából (ráadásul az EchoTV-ben) elhangzik a következő mondat?

„Egy tízmilliós ország számára nem szabad, hogy gondot okozzon 1300 menekült végleges vagy időleges befogadása.”

Bencsik András leghíresebb megnyilvánulása egyébként a menekültek kapcsán talán ez:

„Ne kerteljünk, ezek állatok.”

Persze most, hogy véletlenül napvilágot látott az igazság, és kiderült, hogy a Brüsszel ellen évek óta nagy mellénnyel harcoló magyar állam suttyomban már befogadott 1294 menekültet (csöppnyi emberség a gyűlöletpropaganda mögött), valahogy muszáj ezt megmagyarázni a felhergelt tömegeknek.

Így már persze nem is olyan meglepő, hogy 2018-ban Bencsik András is úgy véli, hogy nem okozhat tízmilliós (N.B. egy ideje már bőven nem annyi) országunknak, hogy befogadjon 1300 menekültet.

De azért ne gondoljuk, hogy a főszerkesztő ennyivel elintézi a dolgot.

„Ebben az országban szerintem többezer olyan külföldi él, akik távoli földrészekről jöttek ide. Kínaiak, thaiok, vietnámiak, és így tovább, és nem okoz sokkot. Ez szerintem nem okozhat gondot egy tízmilliós országnak. Az okoz gondot, ha parttalanná és nyitottá válik az az ajtó, amelyen keresztül olyan mennyiségű idegen ember áramlik be, akik átalakítják az életünket. És ez nem emberjogi kérdés, hanem civilizációs kérdés, hogy egy harmadik világból jövő áradat, akik menekülnek a szomjúság, az éhség elől…”

Itt már persze kibújik a szög a zsákból: Bencsik szerint tehát nem okoz gondot, ha kínaiak és más ázsiai országok szülöttei jönnek – hát hogy is okozna gondot, amikor a letelepedési kötvény-biznisznek köszönhetően húszezren érkeztek az országba, felduzzasztva a kormányközeli pénztárcákat?

A főszerkesztő úr szerint akkor van baj, ha a harmadik világból érkező „áradat” akar idejönni, mert éhínség, szárazság, háború elől menekül.

Közülük viszont 1300 embert tényleg befogadott a magyar állam – és bár Bencsik érvelése kicsit azért sántít, de elégedjünk meg annyival, hogy szerinte mindez most éppen nem okoz gondot az országnak.

Így változnak az idők.

(A coub a Csehszlovák Kém alkotása, a találatot is neki köszönhetjük.)