Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szél Bernadett: nincs olyan, hogy „nem vehetek részt” egy bizottsági ülésen

Ez a cikk több mint 6 éves.

Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság fideszes alelnöke ma bejelentette, „nem vehet részt” az LMP-s Szél Bernadett a bizottság „Soros-tervet” tárgyaló ülésein, mivel az ellenzéki képviselő szerinte „Soros György embere.”

Szél Bernadett a Mércének úgy reagált a történtekre, szerinte jogilag egy bizottsági tag egyoldalú kitiltása és Németh kijelentése arról, hogy ő nem vehet részt egy bizonyos ülésen, értelmezhetetlen. Elmondta, a Nemzetbiztonsági Bizottság esetében csupán egyetlen jogi kategória létezik, amelynek értelmében őt eltávolíthatnák a bizottságból, ez pedig az, ha az ő személyét nemzetbiztonsági kockázatnak minősítenék, csak abból a célból, hogy ne járhasson be ezekre az ülésekre.

Ahogy azt Szél már több fórumon elmondta, és szóban ezt nekünk is megerősítette, a rendkívüli kormánypárti reakció kiváltó oka szerinte egyértelműen a legutóbbi NB ülés volt, amelynek témája Soros György, mint nemzetbiztonsági kockázat volt. Az ülés során Némethék nevetséges módon álltak hozzá állításaik bizonyításához. Internetről, bárki által szabadon letölthető iratokat hoztak az ülésre, azt állítván, abban „minősített információk” találhatóak Sorosról, és hogy azok mögött „titkosszolgálati kutatómunka” állt.

Szél erről megjegyezte, azon az ülésen nyomatékosan szóvá tette felháborodását az eljárás miatt, ami szerinte csupán arra szolgált, hogy a „propagandavalóságba zárják az embereket”, amikor a kormánypárti média majd a bizottsági ülésről ír. Az LMP-s képviselő hozzátette, véleménye szerint az iratokkal kapcsolatban Németh Szilárdék „felminősítést”, tehát indokolatlan titkosítást követtek el, amely viszont bűncselekmény, és az Alkotmányvédelmi Hivatalnak kell eljárni ezzel kapcsolatban, a Terrorelhárítási Központnak pedig azonnal fel kell oldania a titkosítást.

Az LMP társelnöke úgy véli, semmiféle kitiltást nem lehet vele szemben Németh Szilárd szavai folytán foganatosítani, hiszen frakciótagsága révén, C-típusú átvilágítást követően került be a bizottságba, így természetesen el fog járni az ülésekre.

„Csak próbáljanak meg nem beengedni.” – tette hozzá a képviselő.