Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Eléggé széttrollkodta a Momentum Hollik István sajtótájékoztatóját

Ez a cikk több mint 6 éves.

Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője ma délután sajtótájékoztatót tartott, méghozzá – mi másról? – a „Soros-gárda legújabb akciójáról”. És bár ez persze manapság sok mindent takarhat, a sajtótájékoztatón kiderült, hogy most éppen a Momentum civiltörvényes népszavazását kell eme talányos megfogalmazás mögé képzelnünk.

Szegény Hollik nem is sejtette, hogy a cím (tényleg egész kivételesen) önmagában hordozta a tartalmat is, már ami a legújabb akciót illeti: a sajtótájékoztatón megjelent ugyanis a Momentum alelnöke, Soproni Tamás, aki kezdésnek kiemelte, hogy felháborítónak tartja, hogy a kormánypárti képviselő

„kiszáll a jól fűtött kocsijából, majd sajtótájékoztatóján azokat a civileket gyalázza, akik segítenek az elesetteken, akik jobbá teszik a magyar társadalmat.”

Soproni felháborítónak nevezte továbbá azt is, hogy milliárdokból indít a kormány nemzeti (kamu)konzultációt, miközben emberek fagynak meg az utcán. Emellett pedig választ várt arra a kérdésére, hogy vajon Hollik kiáll-e vele egy nyílt vitára a témában (erre kapott egy kósza igent is), és arra is, hogy vajon, ha összegyűlik a népszavazáshoz szükséges 200 ezer aláírás, valóban kiírják-e a referendumot.

Nem véletlen, hogy Soproni megpróbálta Hollik szavát venni a népszavazásról: amikor ugyanis a Momentum legutóbb összegyűjtötte a szükséges aláírásokat (NOlimpia), a kormány nemes egyszerűséggel megfutamodott a kihívás elől. Soproniék viszont épp most kezdenek bele egy újabb kampányba, a Kúria ugyanis átengedte a civiltörvényes népszavazási kérdésüket.

Az akcióból sok remek pillanatot ki lehet emelni (rövidsége ellenére is), de talán ez a pengeváltás a legjobb:

Hollik István: Jogállamban élünk.

Soproni Tamás: Relatíve.

Sajnos a videó, ami kikerült a Momentum Facebook-oldalára vágott, így nem derül ki, hogy hogy végződött az akció, de az biztos, hogy a párt elég erősen kezdett bele a civiltörvényes népszavazási kampányba.

(Facebook/Momentum)