Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Még ehhez is van képük!

A nők elleni erőszakkal foglalkozó egyik legnagyobb szervezet, a NaNe szokatlant lépett: fotópályázatot hirdet bántalmazott áldozatoknak, ahol nekik megfelelő, kényelmes formában fejezhetik ki az őket ért traumát. Ezzel hangolódnak rá az immár 16. alkalommal megtartandó Nők Elleni Erőszak Elleni Akciónapra, amelynek keretében november 25-én újra felvonulnak a nők elleni erőszak „néma tanúi” is.

A #vankepemhozza kampány keretében fotókat várnak a civilek, mert tapasztalataik szerint a családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg a környezetükben élők. Ha pedig mégis, nem hisznek nekik, vagy nem tartják komolynak a helyzetüket.

Aki viszont a héköznapokon hallgatásra van kárhoztatva, az most anonim módon, fényképpel üzenhet. A NaNe a vankepemhozza@nane.hu címre várja az alkotásokat egy pár mondatos történet kíséretében. A képeket a NaNe Facebook és Instagram oldalán található virtuális tárlaton folyamatosan nyomon lehet követni, valamint a december 4-ig beküldött fotókat élőben is megtekinthetjük a Ráday utca 47. szám alatt található 2B Galériában nyíló kiállításon.

A téma pedig nagyon is aktuális. Statisztikák szerint Magyarországon hozzávetőleg minden ötödik nő lesz családon belüli erőszak áldozata. A nők elleni erőszak 22%-át hozzátartozóik követik el ellenük, a férfiak elleni agressziónál ugyanez az arány pedig csupán 3%.

Olvass tovább!