Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Csuda érdekes, hogy a köztévé műsorában pont a Népszava címlapját nem mutatják

Ez a cikk több mint 6 éves.

Persze, véletlenek mindig vannak, kiégett könyvtárosok sokat tudnának mesélni arról, ahogy a hanyag olvasók mindig PONT fejjel lefelé teszik vissza a napilapokat a polcra. Aztán jön a köztévé, és véletlenül pont egy ilyen polc előtt veszi fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiaműhelyéről szóló riportjához az interjút.

Kép forrása: mediaklikk.hu

A sasszemű Szegedi Csípős szúrta ki, hogy az M1 Médiaklikk című műsorának 2017.11.05-i adásában egy szépen megpakolt polc látható, rajta a friss olvasnivalókkal. Jól beazonosítható a Magyar Idők (szerencsére Orbán  Viktort idézik a címlapon), van Piac & Profit, Forbes, Jogtudományi Közlöny és még néhány másik, címlapjával a nézők felé kacsintgató lap.

Meg egy mostoha sorsú darab, aminek sajna pont nem látszik a címlapja, mert valaki galádul lefordította. Viszont színéből és megjelenéséből nem nehéz beazonosítani, hogy ez bizony itt egy Népszava, az egyik utolsó talpon maradt ellenzéki napilap sanyarú sorsú példánya.

Kis érdekesség, hogy az NMHH Médiatanácsának egyik feladata a sajtószabadság érvényesülésének ellenőrzése és biztosítása…

Következtetéseket levonni ebből az esetből nem (sem) érdemes, de a biztonság kedvéért azért megkérdeztük az MTVA Sajtóosztályát, hogy vajon véletlenül vagy direkt pont a Népszava az egyetlen, címlapját szemérmesen rejtegető lap a riportban. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

UPDATE: Csak hogy meglegyen az is, ami eddig rejtve volt, kértünk egy fotót a Népszava 2017. október 24-i lapszámának elejéről.