Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy texasi templomban lövöldöztek: legalább húsz halott

Ez a cikk több mint 6 éves.

A texasi Sutherland Springsben nyitott tüzet egy ámokfutó, egy baptista templomban. Texas kormányzója 26 halottról beszélt. A támadót a rendőrök megölték menekülés közben, egészen a szomszéd megyéig jutott.  Az FBI szerint egyedül hajtotta végre a támadást.

Imádkozom azokért, akiket ez az ördögi támadás ért – írta Greg Abbott, Texas kormányzója Twitterén.

Szintén a Twitteren fejezte ki részvétét Donald Trump, az USA elnöke, aki ázsiai körútján éppen Japánban tartózkodik.

Az Amerikai Egyesült Államok történelmének öt legvéresebb mészárlása közé került be a texasi esemény. Idén Las Vegasban volt a legtöbb áldozattal (58) járó lövöldözés, a tavalyi orlandói mészárlásban 49-en haltak meg, a 2007-es Virginia Tech-i tömegmerénylet 32 halálos áldozattal járt, a 2012-es newtown-i lövöldözésben szintén 27-en vesztették életüket.

A baptista egyházi közösséget vezető lelkipásztor 14 éves lánya is az áldozatok között van a CNN szerint, a legfiatalabb áldozat 5 éves volt. Több gyermek is kritikus állapotban van a sajtónak nyilatkozó helyiek beszámolója alapján.

Daily Beast forrásai azonosították az elkövetőt, szerintük a 26 éves Devin Patrick Kelley követte el a tömegmészárlást. Kelley a közeli San Antonio egyik külvárosában lakott. Az azóta törölt Facebook-profilján egy gépfegyver volt a coverfotója. 2009 és 2013 között a légierőnél szolgált. A házas Kelly a bíróság előtt is állt családon belüli bántalmazás miatt 2012-ben.

A feltételezett elkövető fotója. Daily Beast

 

Forrás: CNN/BBC/ABC