Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Balog Zoltán kimenti a Hospice Házat

Ez a cikk több mint 6 éves.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megsegíti a bajbajutott, súlyos betegek szenvedésének enyhítésére hivatott magyar Hospice Házat, jelentette az MTI szombat délután. A kormányzati döntéshez a miniszter hozzáfűzte, elismerik az alapítvány szakmai munkáját, ugyanakkor „felelős gazdálkodását” is ellenőrizni fogják.

A bejelentés előtti héten, miután a lehetséges bezárás híre elterjedt, hárommillió forint adományt kapott Magyarországon egyedülálló intézmény. Az alapítvány vezetője szerint volt olyan adakozó is, aki egy összegben félmillió forintot utalt. Egészen Balog Zoltán nyilatkozatáig a kormány nem szólt hozzá az ügyhöz.

A Magyar Hospice Alapítvány magánszervezet, 25 éve foglalkozik az országban otthoni betegellátással, fájdalomcsökkentéssel. Éves szinten 160-170 millió forintba kerül a fenntartásuk, 50 millió forint állami támogatás hiányzott a bejelentés előtt. Akkor az alapítvány elnöke azt mondta, ha nem teremtik elő a hiányzó pénzt decemberig, bezárhatott volna a Hospice Ház.

(MTI, 24.hu)