Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Netflix meneszti Kevin Spaceyt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Múlt héten Anthony Rapp színész nyilvánosan megvádolta Kevin Spaceyt azzal, hogy 14 éves korában saját lakásán szexuálisan zaklatta. Rapp után a House of Cards stábjának 8 tagja is visszaéléssel vádolta meg a színészt.

Kiderült, Spacey nem csinált titkot a zaklatásból, a teljes stáb előtt fogdosta és kommentálta áldozatai testét. Az ügyről természetesen a Netflix is tudott, de a #metoo botrány előtt házon belül eltussolták a problémát – az egyik zaklatást jelentő stábtag nem dolgozhatott tovább egy térben Spaceyvel, a sztárt pedig terápiára kötelezték.

A House of Cards hatodik évadának forgatását múlt kedden felfüggesztették. Blokkolják a Gore munkacímű, Spacey gyártásvezetésével és szereplésével készült, már utómunkálatok alatt álló filmet is.

A sorozat producerei több lehetőséget is fontolgatnak a House of Cards számára – valószínűleg kiírják majd Spacey karakterét, a Frank Underwoodot, és feleségére, a Robin Wright által alakított Claire-re fókuszálnak majd.

A Weinstein-botrány után viszont mind az ügynöksége, mind az előző, botrányos bocsánatkérő-coming out nyilatkozatát megfogalmazó PR ügynöksége, és a Netflix is úgy döntött, szakítanak az Oscar-díjas Kevin Spaceyvel.

A színész ellen pénteken újabb három korábbi áldozata szólalt fel, egyikük kiskorú volt, mikor Spacey zaklatta. Harvey Weinstein ügyében felmerült a börtönbüntetés lehetősége is, Paz de la Huerta színésznő esetében a rendőrség meggyőzőnek találta a szexuális erőszakra utaló bizonyítékokat.

(Guardian, Index, Variety, CNN)