Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Marton-ügy után újabb szexuális zaklatási ügyek jöhetnek

Ez a cikk több mint 6 éves.

Bár még a Marton-ügy se zárult le teljesen, újabb két szexuális zaklatás, illetve lehetséges erőszak ügyről ír a magyar sajtó. Az Index cikke szerint az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karán zajlik etikai vizsgálat egy tanár ellen munkahelyi hatalommal való visszaélés gyanújával. Míg a Magyar Nemzet szerint az egyik fővárosi színház vezető beosztású munkatársáról keringenek információk, hogy „még Marton Lászlónál is szörnyűbb dolgokat tett”.

Nettó … fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam tökön stb.

Az Index idéz egy tumblr posztot, amelynek szerzője állítja, őt, több kollégáját, és diákokat is zaklatott az egyetem egy magas beosztású oktatója, az ügyben pedig éppen etikai vizsgálat zajlik.

Ismerek egy hasonló történetet egy szakmájában elismert professzorról az ELTE-n (nem régen történt), akit a lány szakdolgozati konzultáció miatt keresett fel, ám mivel a lány nem volt hajlandó belemenni pár a professzor által szabott »feltételbe« (tehát visszautasította a tanár úr közeledését), a prof. igencsak megnehezítette a lány dolgát az egyetemen a továbbiakban.

Teszi hozzá, egy másik névtelen tumblr poszt a hírportál cikke szerint. Az Index megkérdezte az ELTE kommunikációs osztályát, akik megerősítették a hírt az etikai vizsgálatról, de mint mondták, nem hallgatói bejelentés alapján nyomoznak.

A Magyar Nemzet pedig arról számol be, hogy Kalmár Péter rendező-producer írt „az egyik fővárosi színház vezető beosztású munkatársa fiának: ebben olyan dolgokról tesz említést, amelyek alapján elképzelhető, hogy hamarosan egy újabb színházi vezető kényszerül majd magyarázkodásra.”

A Kalmár által jegyzett esetben azonban még egyetlen áldozat se jelentkezett, és fordult nyilvánossághoz, így bár a B1 blog, és Bayer Zsolt is megnevezte az állítólagos elkövetőt, mi ezt nem tesszük meg.

„Apád egy – kétségtelenül sikeres – rendszert működtet immár közel 18 éve, azonban a csillogó, flitteres operett-világhoz, a szárazjégtől és lézerfényektől vibráló musical-színpadhoz rengeteg könny, lelki és szexuális megaláztatás, abúzus, verbális és fizikai bántalmazás tapad” – írja Kalmár blogján, ahol írását nem is a feltételezett zaklatóhoz, hanem annak fiához címezi, és azt kéri tőle, határolódjon el apjától:

„Vele nincs miért leveleznem, meg ő már nagyon hamarosan múltidő lesz. Nem egy nagy korszak lesz vele együtt lesöpörve, hanem csak egy zsarnok bábszínháza.”

Forrás: Index/MNO