Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ifjabb Trump a szocializmussal akart viccelni, de J. K. Rowling megleckéztette

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az ifjabb Donald Trump leckét akart adni kislányának és az internetezőknek arról, hogy milyen szörnyű dolog is a szocializmus, de végül a Harry Potter írója mutatta meg, hogy mekkorát téved.

Az elnök büszke fia egy halloweeni képet posztolt a rendőrjelmezbe öltözött kislányáról és annak cukorkazsákmányáról: „Az éjjel elveszem Chloétól a cukorkái felét, és odaadom valami szomszédnak, aki csak otthon üldögélt. Sosincs túl korán, hogy megtanulja, mi az a szocializmus.

Az ifjabbik Trump tweetjére elég sok, szintén tanulságos válasz született. Az Obama-adminisztrációban szolgáló Betsey Stevenson reakcióját talán még azok a kisgyerekek is értékelik, akik a szörnyű szocializmusról papoló apukával nőnek fel: „5 éves koromban Halloweenkor magas volt a lázam. A szomszéd ideadta nekem a cukorkái felét, hogy megtanuljam, mi az az együttérzés és nagylelkűség.

Kevin M. Kruse történész is ironikusnak találta, hogy az apján keresztül a nagyapjától milliárdokat öröklő Donald Jr. oktat arról, mit jelent a saját szerencsénket kovácsolni.

Az i-re pedig J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője tette fel a pontot, aki rögtön ki is javította az eredeti analógiát: „Töltsd meg a kosarát régi cukorkákkal, amiket még a dédapja hagyott rá, és magyarázd el neki, hogy azért van neki több, mert okosabb, mint a többi gyerek.

Azt gyorsan hozzátesszük, hogy a Trump által az amerikai jobboldal szellemében ócsárolt jóléti újraelosztás még nem is volna maga a szocializmus, hanem csak minden civilizált ország sajátja, de az ebből a tweetből is kiderült, hogy az alma nem esett messze a fájától.

(Mashable, Fortune)