Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem talált problémát a reklámhatóság a puncs.hu-nál, szexért pénzt ígérő férfiakat viszont igen az Átlátszó

Ez a cikk több mint 6 éves.

Hajdú Nóra az Együtt elnökségi tagja jelentette fel a sugar daddy honlap, a puncs.hu reklámjait az Önszabályozó Reklámhatóságnál. Ahogy a 24.hu megírta, az Együtt politikusa azért tett bejelentést a társkeresést pénzcserével kombináló portál hirdetéseiről, mert az így reklámozott sugar daddy nézőpontból „a nőkre alárendelt félként, pénzért megvehető áruként, és csak az anyagi biztonság motiválta szereplőként tekintenek. Holott rengeteg példa van arra, hogy ezekben a kapcsolatokban a férfiak társadalmi helyzetükből adódóan visszaélnek a nők helyzetével, ami tragikus egyéni élethelyzetekig vezet.

Az önszabályozó reklámtestület a panaszt elutasította. Weiler Péter cége pedig az eljárásban az alábbiakkal védekezett:
– a „Köszönöm Sugardaddy” szlogenben semmi nem utal az anyagiakra;
– a sugar daddy kifejezés használata nem bántó vagy diszkriminatív, hiszen ez jelen van a hétköznapi szóhasználatban;
– azért van nő a plakátjaikon, mert kutatások szerint a nők és férfiak is olyan oldalra regisztrálnak, amely nővel reklámozza magát, másik férfit nem akarnak látni a hirdetésben;
– az „Én csak menő pasikkal randizom” szöveg a nőt helyezi felülre, aki válogathat és dönthet arról, hogy kivel fog ismerkedni.

képernyőmentés: puncs.hu

Az Önszabályozó reklámtestület döntésében arra hivatkozott, hogy a fogyasztói ellenérzés önmagában nem jelentheti, hogy a reklám etikailag kifogásolható. És szerintük az se bizonyított, hogy a sugar daddy kapcsolatokban a nő vagy a férfi alárendelt szereplő lenne. De a legjobb érv a reklámmal kapcsolatban mindenképpen az alábbi:

A reklámban megjelenő hölgy örül, és semmi jelét nem mutatja annak, hogy ezt kényszerből tenné.

Hogy mennyire nevetséges a testület döntése, és mennyire nem hajlandó szembenézni a valósággal, arra az Átlátszó szintén mai cikke világít rá. Az Átlátszó újságírója álnéven regisztrált a puncs.hu-ra, ahol szinte kizárólag olyan ajánlatot kapott, amelyben pénzt ajánlottak volna neki szexért. Ebből szemezgetünk:

A randit ne úgy értsd, hogy mozi virág szerenád, hanem mosolygás csevegés aztán spermás kávé.

Első party alkalomra felajánlunk 2 millió forintot hölgyenként. De ez csak az első alkalom. Ha te vagy az akit keresünk Ez csak apró pénz. Igen most motiválhat a pénz.hisz szép összeg. De hozzá kell tegyem hogy nem szinésznőket keresünk vagy ha csak színésznő leszel azt nagyon profi módon kell csinálnod.

A második üzenet írója már titkos szeretőt keresett, az első napom végére pedig eljutottam odáig, hogy elmehettem volna Miskolcra pénzért szexelni, az ajánlattevő pedig még édesanyámtól se lett volna rest elkérni

Azonban az már sok volt neki, hogy ezt is visszautasítottam, és beszóltam az egyenlőre-egyelőre eltévesztése miatt, így végül megkaptam, hogy ha én senkivel se szexelek, akkor „mégis mire van a puncim, pisilésre?

Az Átlátszó cikkét itt lehet elolvasni.

(24.hu/Átlátszó)