Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Origo helyreigazítása nevetségessé tette a Fidesz lejárató kampányát

Ez a cikk több mint 6 éves.

A parlament előtt fekszik az a határozati javaslat, amely még a vádemelés és bírósági ítélet előtt mondaná ki, hogy Czeglédy Csaba, az MSZP-DK-Együtt színeiben Szombathely önkormányzati képviselője, cégeivel diákmunkásokat károsított meg. Sőt, a javaslat felszólítaná a kormányt, hogy a DK és az MSZP állami támogatásából fizessék ki a károsultakat. A kormány és médiája is mindent bevet, hogy igazolja Czeglédy bűnösségét.

Már az igen tanulságos volt, ahogy a Hír Tv riporterének válaszolt Hollik István, a KDNP képviselője a gazdasági bizottság ülése után a javaslatról:

– Hollik: Ha az bizonyítottságot nyer, hogy ami pénz eltűnt, az az MSZP és DK finanszírozását szolgálja, akkor az ő állami támogatottságukból kell kivonni.
– Hír tv: De ez a határozat kimondja Czeglédy Csaba bűnösségét.
Hollik: Nem azt mondjuk, hogy ezeknek a pártoknak kell finanszírozni…
– Hír tv: Nem ez áll benne.
Hollik: …illetve az is nyilvánvalóan látszik, hogy a diákok nem jutottak a pénzükhöz.
– Hír tv: Azt írják, Czeglédy Csaba tudatosan megkárosította őket.
Hollik: Hát nem ez történt?
– Hír tv: Kimondják a bűnösségét.
Hollik: Igen, de hát nem jutottak a pénzükhöz.
– Hír tv: Ezt nem a bíróságnak kell kimondani? Ezt önnek kell kimondani?
Hollik: Nem ez a kérdés. Az a kérdés, hogy elfogadjuk-e tényként, hogy Czeglédy Csaba nem fizetett a diákoknak.

De még ennél is zseniálisabb az Origo elrejtett helyreigazítása, amit a lap a kultúra rovatban dugott el, és egy korábbi cikküket igazítja helyre Czeglédy ügyével kapcsolatban:

Valótlanul állítottuk, hogy a károsultak száma meghaladja az ezer főt, a követelésük mértéke pedig megközelíti a százmillió forintot. Ezzel szemben a valóság az, hogy a DiákÉSZ fentebb hivatkozott 2017. július 28. napján kelt közleménye alapján a károsultak száma nem haladja meg az ezer főt, hanem 11 fő, a követelésük mértéke pedig nem közelíti meg a százmillió forintot, hanem mindösszesen 802.822,- Ft.

A közlemény további részéből pedig megtudhatjuk, hogy kb. semmi se volt igaz az Origo az ügyben írt cikkéből.

Persze a Czeglédy-affér még így is kínos a DK és az MSZP számára. A politikus diákmunkát kiközvetítő cégének furcsa működése biztosan tartogathat politikai bombákat még a kampány hátralévő részében. A gyanú szerint ugyanis  Czeglédy Csaba aki egy szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, e tevékenységgel kapcsolatos közterhek alóli mentesülés céljából társaival egy többszintes céghálót működtetett, melynek eredményeképpen az állami költségvetést több, mint 3 milliárd forintos vagyoni hátrány érte. De az biztos, eddig inkább propaganda az, amit a kormánypárti média sugároz e témában, mint tényszerű tájékoztatás.