Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Most még menthető Magyarország becsülete

Ez a cikk több mint 7 éves.

Egyre  több jel utal arra, hogy a déli határnál magyar katonák, rendőrök, határvadászok embereket vertek, sőt, még kínzásnak beillő történetekről is szólnak hírek. Ilyesmiről régóta keringtek pletykák, sőt, az Amnesty International, vagy a Human Rights Watch korábban figyelmeztetett is hasonló esetekre. Most előbb egy svéd lap és az Orvosok Határok Nélkül jelezte, hogy tömeges jelenségről van szó, majd az ügyészség a Magyar Nemzet kérdésére adott válaszából derült ki, ők is tudnak ilyen esetekről, legújabban pedig az Index forgatott bántalmazott menedékkérőkkel a határnál.6yvxzmhxjlusjmews.jpeg

kép: Médecins Sans Frontières

Tudom, hogy ez nem lesz egy népszerű írás. Tudom, hogy megkapom majd egyesektől, hogy hazaáruló vagyok, libsi, soros-ügynök, jönnek majd a szokásos szólamok. De ez nem érdekel. Ez becsület kérdése, és nem az én becsületemé, hanem az egész országé.

Nem szeretném, ha kiderülne, de még kevésbé szeretném, ha eltusolnánk, ha a társadalom nem nézne szembe azzal, hogy embereket vernek magyar emberek a határon, még kevésbé, ha kiderülne, ezek az emberek a magyar állami erőszakszervezetek tagjai, esetleg az, hogy a feletteseik, vagy a magyar kormány tagjai tudtak ilyen akciókról.

Ebben a kérdésben nincs helye vitának. Lehet vitatkozni arról, hogy kell-e  határkerítés, mit tesz a retorika, amit a kormány bevet a menekültválság kezdete óta, elfogadhatóak-e a jogszabályok, amiket a Fidesz hozott.

De arról nem lehet vita, hogy ha a magyar erőszakszervezeteket bűncselekményekkel vádolják, azt ki kell vizsgálni, a felelősöket meg kell büntetni, a feladatokat megfelelően ellátni képtelen egyéneket le kell szerelni.

Vizsgálatnak kell indulnia, méghozzá pártatlannak. Pontosan azért kell vizsgálat, hogy ez a szégyenfolt ne maradjon rajta az egész országon, és ne maradjon rajta azokon a rendőrökön, katonákon, határvadászokon, akik az elemi tisztesség szabályai szerint végzik a dolgukat.

Kattints, és kövesd a Kettős Mércét, hogy ne maradj le egyetlen hírről sem!

Nem sorosozásra van szükség, mert ez a fajta tagadás, hiteltelenítési kísérlet csak alátámasztja azt a gyanút, hogy takargatnivalónk van.

Ez nem emberijogi handabanda, hanem az elemi tisztesség kérdése. Bárki bármit gondol, nem tartozik bele az önvédelembe, hogy fegyveres emberek fegyvertelen embereket verjenek, hogy az erőszakszervezetek társadalom által rájuk ruházott jogával visszaélve kutyákat uszítsanak, megverjenek, meztelenre vetkőztetve pocsolyába tereljenek embereket.

Ez nem lehet az a Magyarország, ami az enyém is. Vagy ha mégis, azon sürgősen változtatni kell. Ennek az első állomása, hogy tisztázzuk, mi zajlik, mi zajlott a déli határnál.

Minden más az egész ország tisztességének aláásása, olyan káros hazugság, ami évtizedekre szennyezheti be ennek az országnak a hírét. Ezt senki sem akarhatja.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.