Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán egy szót se mert szólni az olimpiáról a Parlamentben

Ez a cikk több mint 7 éves.

A februári ülésszak kezdetével a komédiává silányult Parlamentben szólt országhoz és néphez Orbán Viktor. Csak nem arról beszélt, ami a népet érdekelte. Mert úgy tűnik, Orbán Viktort viszont nem érdekli, hogy 266 ezer budapesti népszavazást akar az olimpiáról. Erről ugyanis egy szót se szólt.

00268090.jpeg

(Kép forrása: nepszava.hu / Molnár Ádám)

A Parlamentben a miniszterelnök egy termelési regényt adott elő, és három nappal azután, hogy a Momentum Mozgalom és az őt támogató kisebb ellenzéki pártok csaknem kétszer annyi aláírást adtak le, mint amennyi szükséges a budapesti olimpiáról szóló népszavazás kiírásához, egy szót sem szólt erről a témáról. Pedig az olimpiáról szóló népszavazás támogatói csak Budapestről alig 30 ezerrel kevesebb aláírást gyűjtöttek, mint amennyit a Fidesz 2008-ban országosan szedett össze a tandíjról és a vizitdíjról szóló népszavazás kiíráshoz.

Persze érthető is, hogy Orbán miért nem szólt erről a kérdésről, hisz napok óta láthatjuk a bohózatot, amit a Fidesz előad. Először a kormánypárt azt mondta, hogy nincs is közük ehhez az ügyhöz (ahhoz, amit a Parlament szavazott meg, ahhoz amire a kormány adja a pénzt), ez fővárosi kérdés. Majd amikor Tarlós István főpolgármester jelezte, hogy nem fogja hagyni, hogy vele vitessék el a balhét, akkor Kósa Lajos közölte: ő nem is mondta soha, hogy csak a fővárosi közgyűlésnek kéne erről döntenie, bár pénteken szó szerint azt mondta: „Az olimpia Budapest ügye, az olimpiát városok rendezik, nem kormány, nem parlament. A főváros írhatja ki a helyi népszavazást is. Várjuk meg, lesz-e helyi népszavazás Budapesten.”.

Kattints és kövesd a Kettős Mércét, hogy ne maradj le egyetlen hírről sem!

Tehát a Fidesz, vagyis a párt, ami 2010-es győzelmét egy népszavazásnak köszönheti, és ami alig fél éve zavart le egy népszavazást, és hivatkozta le azt az emberek győzelmeként, most megpróbál kibújni a kampány alól, megpróbálja inkább elkenni az emberek szavát, és nem foglalkozni velük ahelyett, hogy megvívná a küzdelmet.

Két hete Szegeden mondta Orbán Viktor, hogy nem lehet gyávasággal vádolni.

Hát most lassan itt az ideje. A Parlamentben nem merni beszélni a jelenlegi legfontosabb politikai témáról gyávaság. 266 ezer ember, a budapestiek majd 17 százalékának a kérését nem meghallani, és nem kiírni a népszavazást gyávaság. És legfőképp gyávaság az, hogy több tízmilliárd forintnyi pályázati pénz elköltése után a kormány úgy tesz, mintha ezeket a pénzeket nem ők lopták, vagy költötték volna el.

Az nem lenne gyávaság, ha Orbán Viktor beleállna a népszavazásba, és vállalná, ha veszít. De úgy tűnik, Orbán Viktor csak győztes ügybe mer beleállni, csak a saját újságíróinak mer interjút adni.

Szerdán a fővárosi közgyűlés tárgyalni fogja az olimpia kérdését. Ha van bátorsága a Fidesznek, akkor nem a visszavonásra kérik meg Tarlós Istvánt, hanem arra, hogy az aláírásoktól függetlenül írja ki a népszavazást, hogy jöjjön a kampány, amelyben az igen és a nem mellett érvelők is elmondhatják a véleményüket. Nem kamu nemzeti konzultáción, irányított kérdésekkel, hanem a valóságban.

Álljon ki végre egyszer a Fidesz, és kommunikációs, jogi, politikai trükkök helyett vállaljon szemtől-szembe harcot az ellenvéleménnyel, a nép szavával!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.