Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Momentum fikázása helyett neki lehet állni aláírást gyűjteni!

Ez a cikk több mint 7 éves.

A baloldali-liberális nyilvánosság egy része azon pörög napok óta, hogy a Momentum Mozgalom mennyire elfogadhatatlan. Egy ismert és elismert szociológus szerint a nemzettudat emlegetése egyenes út a fajelmélethez. Az ismert oktatási szakértő, Trencsényi László pedig így: „Ha egy újszülött büdöset szarik, tisztába kell tenni!” Ez a fickó Orbán újabb kiadásban. A Momentum pedig Fidesz 2.0. Sajnálom azokat, akik bedőltek nekik” – írta Ara-Kovács Attila, DK elnökségi tag a mozgalom elnökéről, Fekete-Győr Andrásról. Az MSZP volt parlamenti képviselője, Török Zsolt úgy látja, a Momentum vezetőinek szövege mögött egyre többen a Fideszt vélik felfedezni.” Közben nekilódultak az MSZP és DK közeli kattintásvadász blogok, amelyek féligazságokat és hazugságokat terjesztenek a még meg se alakult pártról.

szanyi_vs_momentum.png

Forrás: Alfahir.hu

Nekem is vannak bőven gondjaim a momentumosok állításaival, jelenleg nem is szavaznék rájuk. Nézzük sorban a jogosan kritizálható pontokat a momentumosok megszólalásai alapján.

Van abban logika, hogy a Momentum azzal próbálja kivédeni a Fidesz hazaárulózását, hogy a baloldalon kéri számon a nemzettudat hiányát, sőt, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás után ennek meg is van a történeti alapja. Ellenben látjuk, már most hazaárulók lettek a Momentum tagjai, mert a Fidesznek nem tetsző politikát folytatnak. Illetve a nemzettudat hiányának felemlegetése erősíti is ezt a hazaárulózó politikai beszédmódot.

Kattints és kövesd a Kettős Mércét, hogy ne maradj le egyetlen hírről sem!

Nincs igaza abban sem a Momentumnak, hogy Magyarország a Nyugat része. Mind politikai, mind gazdasági, mind társadalomfejlődési szempontból, Magyarország más történelemmel rendelkezik, mint a nyugati országok, és csak ezt tisztán látva lehet jól politizálni az országban.

Az ideológiamentes politizálás is igazi fából vaskarika, a bal-jobb felosztás meghaladása csak retorikailag jól hangzó elem, ami már középtávon is belső problémákhoz fog vezetni a szervezeten belül: a valós politikai kérdések elkendőzése szétrobbanthatja a pártot (lásd az LMP darabokra hullását).

Ezek legfeljebb a Momentum gondjai lehetnek. Egy párté, amely még nem is létezik.

 

Nekünk, ellenzékieknek van fontosabb gondunk ennél. Négy nap van hátra péntek 16 óráig, a népszavazást kezdeményező aláírások leadásáig. Ebben a négy napban nem a Momentum támadásával, sarokba szorításával, megkérdőjelezésével kellene foglalkozni, hanem gyűjteni az aláírásokat. A meccsekre ott a jövő, amikor a Momentum valóban párttá válik. De a gyűjtés már csak négy napig tart.

Tényleg azok az emberek indítanak támadást az elmúlt hét év egyik legígéretesebb ellenzéki akciója kellős közepén az akció szervezője ellen, akik évek óta magyarázzák, hogy Orbán maga a patás ördög és aki nem harcol ellene, az kollaboráns? Hogy is van ez?

A DK és az MSZP mit is ért el az elmúlt hét évben? Több tízezres tüntetések? Ja nem, azokat civilek szervezték. Korrupciós ügyek felderítése? Hoppá, azt az LMP, a PM és az Együtt képviselői csinálták. A netadó megakadályozása? Oh, nem, annak vezetőit ugyanígy támadták, ahogy bármilyen más, tőlük független ellenzéki alakulatét.

Az MSZP tisztességes része legalább beleállt a gyűjtésbe, de a többiekről tényleg mi az istenért higgyük el, hogy nem csak egy parlamenti székre hajtanak?

Ez a gyűjtés egy látványos választóvonal. Akik támadják az aláírásgyűjtőket, akik nem bírnak néhány napot várni a piti pártpolitikai csatákkal, azok most megmutatják, mi az ő szerepük a nemzeti együttműködés rendszerében. Legfinomabb meghatározásuk sem több, mint hogy ők a rendszer hasznos idiótái.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.