Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem a nemzetközi korrupcióellenes szerződések, hanem a korrupt politikusok lopnak

Ez a cikk több mint 7 éves.

Magyarország a tegnapi nappal kilépett a nemzetközi Nyílt Kormányzati Együttműködés nevű szervezetből, aminek célja az átláthatóság és az állampolgárok részvételének erősítése, a korrupció elleni fellépés. Tegnapelőtt pedig Trócsányi igazságügyi miniszter mondta el, Magyarország nem támogatja az Európai Ügyészség tervét, mivel amúgy is fel tudunk lépni a korrupcióval szemben, nincs új EU-s intézményre szükség e téren.

orban_1.jpg

Fotó: Kövesdi Andrea

Az irány egyértelmű, és a hazugság is, amivel ezt leplezik. Nincs szükség a korrupció elleni nemzetközi fellépésre, nekünk csak ne dirigáljon senki, és ne sértse meg a mi nemzeti szuverenitásunkat – sugallják.

De hazugság, hogy a nemzet szuverenitását – amennyiben azt gondoljuk, hogy a nemzet nem Orbán Viktor és a Fidesz maga, hanem valami nagyobb és fontosabb közösség -, a külföldi szervezetek, a külföldi korrupcióellenes együttműködések sértik meg. Hanem az sérti, ha ellopják különböző kormány- és Fidesz-tagok azt a pénzt, ami oktatásra, egészségügyre, a szegénység csökkentésére, kultúrára mehetne.

A nemzet szuverenitását nem az sérti, ha megpróbáljuk megakadályozni a lopást, ha figyelmeztetnek a lopásra, hanem maga a lopás sérti meg.

Az Európai Ügyészség terve elleni fellépés nem magyarázható máshogy, mint hogy „adjátok oda az uniós pénzeket, amelyeket a magyar polgárok felzárkóztatására, jólétére adtak össze az uniós polgárok, de ne vizsgáljátok azt, ha ellopjuk.”

Kezd létrejönni Magyarországon egy olyan állapot, amelyben a kormányzati propaganda a nemzetet előrébb valónak gondolja, mint a közösség jólétét. Azaz a Fidesz által megszállt nemzet előrébb való, mint a nemzet polgárai, és előrébb való, mint a magyar állampolgárok jóléte.

Ennek katasztrofális következményeit mindennap láthatjuk, az oktatásban, az egészségügyben, a közlekedésben, és minden olyan közszolgáltatásban, amelyet az állam tart fent. A kontraproduktív, urambátyám rendszer és a kormánypárttól való függőség által meghatározott országban ugyanis ezek az intézmények szép lassan, vagy épp gyorsan pusztulnak le.

Ennyit ér a Fidesz nemzete.

Mindeközben pedig csemegézhetnénk csak az elmúlt pár nap híreiből, hogy hogyan megy a korrupció az ország, a nemzet rohasztására, és a Fidesz hatalmának erősítésére. Orbán polgármestere, Mészáros Lőrinc megvette múlt hét pénteken az Echo Tv-t. Schmidt Mária, Orbán Viktor kegyelméből a nemzet fő történésze megvette a Figyelő nevű hetilapot. A HírTV 72 ezer háztartásban kikerül a tévés kínálatból, hogy helyét két pornó, és Andy Vajnához köthető hat másik csatorna vegye át, egy olyan kábelszolgáltató jóvoltából, ami Mészáros Lőrinchez köthető. Egy új törvény szerint az önkormányzatoknak lehetőségük lesz megadóztatni az órásplakátokat, ezzel is szűkítve a piacot.

Mindezt a kormánypárt a lopott pénzből hajtja végre.

Ördögi kör ez, aminek lényege, hogy ellopják a pénzt, amely miatt kevesebb jut az állam szolgáltatásaira, oktatásra, egészségügyre, kultúrára, szociális kiadásra, közlekedésre, majd az ellopott pénzből megvásárolják, vagy ellehetetlenítik azt a médiát, amely tudósíthatna az egészségügy, az oktatás, a kultúra, a szegénység katasztrofális magyarországi helyzetéről.

És ebben a pillanatban lépünk ki a nemzetközi szerződésekből, fúrjuk meg az uniós ügyészség tervét, ami kívülről tudná elmondani, mekkora gond van a korrupcióval, tudna ajánlásokat tenni, hogy mit kéne jobban csinálni, hogy az állampolgároknak jobb legyen.

És ekkor válik egyértelművé, hogy mi az a nemzeti szuverenitás, amit sértenek ezek a külföldi szervezetek. Nem a magyar állampolgárok jólétét sértik, hanem a fideszesek biztonságos, és szabad rablását.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.