Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mi lenne, ha tavaszra nem maradna Fidesztől független magyar sajtó?

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Népszabadság bezárása, a Fidesz elmúlt években folyatott médiapiaci hadjárata, és Simicska plakátbizniszének kicsinálása után sokan azt sejtik, nem lesz ennek itt és most vége. Mi most elképzeljük, mi történne, ha tavaszra nem maradna a Fideszén kívül sajtó Magyarországon.

20150903.jpg

(Fotó: Facebook / Orbán Viktor)

Mi lenne, ha Simicska és a Népszabadság kicsinálása után beindulna a már beígért sorosozás, de annak nem a TASZ, és nem a Helsinki Bizottság lenne a célpontja, hanem a 444 és az Átlátszó? Ha hoznának például egy törvényt, amely ezeknek az újságoknak a kiadását ellehetetlenítené, vagy folyamatos hatósági nyomást helyezne azok szerkesztőségére? 

Mi történne, ha Spéder Zoltán, akihez feltehetőleg még mindig tartozik az Index, rákényszerülne a lap eladására, vagy ha már más a tulajdonos, őt döntéshelyzetbe kényszerítenék? Túlél és szövetséget köt, vagy tovább finanszírozza médiatermékeit, utóbbi esetben pedig ugyanúgy járna, ahogy Simicska: elveszik a pénzügyi forrásait a cégeinek állami és piaci megrendeléseinek felszámolásával. Mi történne, ha eladnák az Indexet egy offshore-cégnek, vagy egy Fidesz-közeli vevőnek? Mi történne, ha bedőlne a Hír TV és a Magyar Nemzet?

Mi lenne, ha mindeközben a vallási csoportok kezében lévő médiatermékeket választás elé állítanák? Velünk vagytok, vagy ki lesztek csinálva?

Mi lenne, ha a Fidesz európai politikájában arra készülne, hogy alkupozícióba kerüljön a németekkel, és a menekült-, illetve EU-ellenes kampány visszafogásáért cserébe, valamint a német cégek paksi bizniszbe és a kínaiakkal közös Budapest-Belgrád vasútvonal építésébe való bevonásáért cserébe az RTL Klub valamiféle elkaszálását kérnék? Annak az RTL Klubnak, amely most vette meg a Nők Lapját és a 24.hu-t is kiadó Centrál Médiacsoport teljes online portfólióját.

Mi lenne, ha ez az egész folyamat lejátszódna egy évvel a választások előttig, azaz jövő tavaszig? És mi lenne, ha ezt a „mesét” egy fideszes felsővezető mesélné el neked?

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.