Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kurdpárti tüntetés: a nemek közötti egyenlőség megteremtésére, szolidáris gazdaság létrehozására van szükség

Ez a cikk több mint 4 éves.

Erős feminista, demokratikus szocialista beszéddel zárult a tüntetés.
A színpadon álló nők arról beszéltek, a nemzetállamok fasizálódnak, és egyre kevesebbek kezében koncentrálódik a tőke, miközben nem közös vagyon az aminek közösnek kéne lennie. Szerintük a nemek között nincsen egyenlőség.

Arról beszéltek, hogy a választás viszont a miénk. Szerintük az ember embernek farkasa. Választani kell a versenyt vagy az együttműködést, az egyént vagy a közösséget választjuk. Ha az elsőt választjuk akkor a legkiszolgáltatottabbak lesznek az áldozatok. Kiálltak a színpadon a menekültek üldözése ellen is. Szerintük az erőforrások elosztására, nemek közötti egyenlőség megteremtésére, szolidáris gazdaság létrehozására van szükség. Rozsava szerintük megmutatta, hogy van ilyen alternatíva. Törökország viszont ezt pusztítja most el a nagyhatalmak és Magyarország cinkosságával.

Szerintük nem elég az EU szimbolikus gesztusa, de Orbán még erre se képes.”Elég volt a vérontásból, kisebbségek elnyomásából, hogy passzív szemlélői vagyunk a nagyhatalmak harcának.” – mondták végül.