Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mérce: a csoport moderálási szabályzata

 1. A Mérce Facebook-csoportját azért hoztuk létre, mert erősíteni akarjuk azt a baloldali közeget, amelynek a Mérce is a része. Értelmes vitákat, megbeszélt ötleteket, információcserét, és közösségi kezdeményezéseket akarunk. Lehet, hogy a moderátoraink néha hibáznak, de a döntéseket ők hozzák, a felelősséget ők vállalják, a céljuk pedig az, hogy mederben tartsák a beszélgetéseket és a csoportot. Bár lehet, hogy nincs igaza a moderátoroknak, a döntéseiket el kell fogadnod, és be kell tartanod, ha a csoportban kívánsz maradni.
 2. A Mérce-csoportban tilos kamuprofillal belépni. Ha felmerül egy profilról, hogy kamuprofil, azt nem a moderátoroknak kell bizonyítani, hanem a profilnak kell bizonyítani valódiságát. Ez azért fontos, mert nincs időnk a személyazonosság bizonyítására. Ha felmerül, hogy a profilod kamuprofil, kérlek bizonyítsd azt, hogy valódi személy valódi profiljáról van szó. Ellenkező esetben eltávolítunk a csoportból, vagy adott esetben be se engedünk. Álneves profillal viszont van lehetőség részt venni a csoport beszélgetéseiben.
 3. Tilos a flood, a spam, az off. A valódi vitákhoz, a közös beszélgetésekhez mederben tartott viták kellenek. Kérlek, ne tereld el a témát egy beszélgetés alatt, ne posztold be a linkedet folyamatosan mindenhova, és ne küldj be teljesen oda nem való tartalmat egy beszélgetésbe. Aki rendszeresen ilyet csinál, azt kitiltjuk.
 4. Várunk a csoportba minden, a politikával kapcsolatos, egy baloldali csoportban helyénvaló tartalmat. Ezek beengedéséről a csoportba a moderátorok döntenek. Kérlek, ne csak egy linket küldj be, hanem írj hozzá szöveget is, érvelj benne, vitatkozz, emelj ki egy állítást, különben tartalmadat nem fogjuk átengedni. Noha általában az ilyen jellegű bejegyzéseket beengedjük, a moderátorok, adminisztrátorok részéről felmerülhet más különleges szempont is, ami alapján mégsem megy át a poszt, így a moderálás, és a bejegyzések beengedésének jogát ettől az általános elvtől függetlenül is fenntartjuk.
  A tartalmat akkor se engedjük át, ha nem érdekes. Például nem érdekel minket a századik Orbán Viktoros mém.
 5. Az olyan rendszeresen visszatérő kommenteket, amelyeknek célja az értelmes vita helyett a trollkodás, kötözködés, kekeckedés, tartalmatlan komcsizás ugyancsak törölni fogjuk, mert az értelmes beszélgetést, vitát ezek is megakadályozzák. Rendszeres, ilyen jellegű tevékenység esetén a csoportból a tagot kizárjuk. Az internet szép, tágas hely, trollkodni és kötözködni is számos helyen lehet, de ez a csoport nem ennek kíván teret adni.
 6. Tartózkodj a rasszizmustól, a homofóbia minden formájától, az antiszemitizmustól, és úgy általában bármilyen sértegetéstől. Ehelyett foglalkozz a másik mondanivalójával, érveld meg, hogy szerinted miért nem igaz az állítása. Ha nem ezt teszed visszatérően, akkor a csoport moderátorai kiraknak a csoportból.
 7. Pártpolitikai konfliktusodat ne itt rendezd le. Természetesen a pártpolitikai tartalmakat vagy pártpolitikai tartalmú kommenteket is várjuk, de nem várjuk az elvtelen kiállást valamelyik politikus mellett, a tartalom nélküli seggnyalást, vagy a másik szekértábor-logika menti szidását.
 8. Kérjük, a különböző csoportok közötti konfliktusokat ne itt játsszátok le, még ha igazatok is van. Ez a csoport nem terepe semmilyen online igazságszolgáltatásának. Nem fogunk tudni ebben a csoportban eldönteni semmilyen vitás ügyet egy vagy több személy között. Ezért nem fogunk ilyen tartalmat átengedni, az ilyen tartalmakat töröljük, illetve lezárjuk a beszélgetést, ha ilyen irányba megy egy vita.
 9. Törlünk minden olyan hozzászólást, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre, egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

Várunk minden visszajelzést a Mérce munkájával kapcsolatban, de cikkeink kapcsán csak olyan cikkekre jelezzetek vissza, ami bekerült a csoportba. Ha olyan cikkre reagálnál, ami nem került be a csoportba, akkor azt az [email protected] címen tudod megtenni.

Csatlakozz!
(Módosítva 2020. november 24-én)