Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mérce: a csoport moderálási szabályzata

  1. A Mérce Facebook-csoportját azért hoztuk létre, mert erősíteni akarjuk azt a baloldali közeget, amelynek a Mérce is a része. Értelmes vitákat, megbeszélt ötleteket, információcserét, és közösségi kezdeményezéseket akarunk. Lehet, hogy a moderátoraink néha hibáznak, de ezt el kell fogadnod, hiszen a döntéseket ők hozzák, a felelősséget ők vállalják, a céljuk pedig az, hogy mederben tartsák a beszélgetéseket és a csoportot. Bár lehet, hogy nincs igaza a moderátoroknak, a döntéseiket el kell fogadnod, és be kell tartanod, ha a csoportban kívánsz maradni.
  2. A Mérce-csoportban tilos kamuprofillal belépni. Ha felmerül egy profilról, hogy kamuprofil, azt nem a moderátoroknak kell bizonyítani, hanem a profilnak kell bizonyítani valódiságát. Ez azért fontos, mert nincs időnk a személyazonosság bizonyítására. Ha felmerül, hogy a profilod kamuprofil, kérlek bizonyítsd azt, hogy valódi személy valódi profiljáról van szó. Ellenkező esetben eltávolítunk a csoportból, vagy adott esetben be se engedünk. Álneves profillal viszont van lehetőség részt venni a csoport beszélgetéseiben.
  3. Tilos a flood, a spam, az off. A valódi vitákhoz, a közös beszélgetésekhez mederben tartott viták kellenek. Kérlek, ne tereld el a témát egy beszélgetés alatt, ne posztold be a linkedet folyamatosan mindenhova, és ne küldj be teljesen oda nem való tartalmat egy beszélgetésbe. Aki rendszeresen ilyet csinál, azt kitiltjuk.
  4. Várunk a csoportba minden, a politikával kapcsolatos, egy baloldali csoportban helyénvaló tartalmat. Ezek beengedéséről a csoportba a moderátorok döntenek. Kérlek, ne csak egy linket küldj be, hanem írj hozzá szöveget is, érvelj benne, vitatkozz, emelj ki egy állítást, különben tartalmadat nem fogjuk átengedni. A tartalmat akkor se engedjük át, ha nem érdekes. Nem érdekel minket a századik Orbán Viktor-os mém
  5. Tartózkodj a rasszizmustól, a homofóbia minden formájától, az antiszemitizmustól, és úgy általában bármilyen sértegetéstől. Ehelyett foglalkozz a másik mondanivalójával, érveld meg, hogy szerinted miért nem igaz az állítása. Ha nem ezt teszed visszatérően, akkor a csoport moderátorai kiraknak a csoportból.
  6. Pártpolitikai konfliktusodat ne itt rendezd le. Természetesen a pártpolitikai tartalmakat vagy pártpolitikai tartalmú kommenteket is várjuk, de nem várjuk az elvtelen kiállást valamelyik politikus mellett, a tartalom nélküli seggnyalást, vagy a másik szekértábor-logika menti szidását.
  7. Kérjük, a különböző csoportok közötti konfliktusokat ne itt játsszátok le, még ha igazatok is van. Ez a csoport nem terepe semmilyen igazság szolgáltatásának. Nem fogunk ebben a csoportban tudni eldönteni semmilyen vitás ügyet egy vagy több személy között. Ezért nem fogunk ilyen tartalmat átengedni, az ilyen tartalmakat töröljük, illetve lezárjuk a beszélgetést, ha ilyen irányba megy egy vita.
  8. Törlünk minden olyan hozzászólást, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre, egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

Várunk minden visszajelzést a Mérce munkájával kapcsolatban, de cikkeink kapcsán csak olyan cikkekre jelezzetek vissza, ami bekerült a csoportba. Ha olyan cikkre reagálnál, ami nem került be a csoportba, akkor azt az info@merce.hu címen tudod megtenni.

Csatlakozz!