Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rövid időre elfogatóparancsot adtak ki a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese ellen

Ez a cikk több mint 1 éves.

Rövid időre elfogatóparancsot adtak ki a kormánypárti Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese ellen. A parancs online formában a police.hu oldalán is látható volt február 19. után egy-két napig.

Fotó: Szarvas Szilveszter Újságíró, Riporter és Tudósító Rajongói és Tisztelői, Facebook

Szarvast egy cikkével kapcsolatban keresték, amit még 2017 júniusában írt. Az ebben az írásban megemlített egyik személy, Czeglédy Csaba volt üzlettársa pedig emiatt rágalmazással vádolta meg és perelte be a kormánypárti sajtómunkást. A kérdéses ügy egyébként az az ügy volt, amellyel kapcsolatban Czeglédi hosszabb időre börtönbe is került.

A rágalmazással kapcsolatos feljelentés a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz került, de a polgári peres eljárásból nem lett békéltetés, és az ügy büntetőeljárásként folytatódott.

Az ügyről a Pesti Srácok közölt egy rövidebb beszámolót, amelyben az szerepel, hogy a büntetőügyi per első tárgyalására eredetileg 2018 szeptember 12-én került volna sor, azonban Balsai István, Szarvas Szilveszter ügyvédje védence halaszthatatlan elfoglaltáságára hivatkozva a tárgyalásnap elhalasztását kérte. Miután azonban ennek a kérésnek helyt adtak, a portál cikke szerint:

sem Szarvas Szilveszter, sem pedig ügyvédünk nem kapott újabb idézést a bíróságtól, hanem mint utólag kiderült, az ügyben eljáró Tömöry Ágnes bíró idézés nélkül, teljesen szabálytalanul és aránytalanul kollégánk rendőrség általi előállítását kérte 2019. január 23-ra, az újabb tárgyalásra. Szarvas Szilvesztert aznap lakcímén kereste a rendőrség, hogy előállítsa, de hétköznap lévén kollégánk nem otthon, hanem munkahelyén, a szerkesztőségben tartózkodott és dolgozott, így a rendőrség nem tudta előállítani és a bíróságra vinni.”

Szarvas Szilveszterről tehát a Czeglédy-üggyel kapcsolatos rágalmazás miatt végül körözött személyként került fel a rendőrség honlapjára, a Pesti Srácok az üggyel kapcsolatban Tömöry Ágnes bírót politikai elfogultsággal vádolta meg.

Czeglédy Csaba szombathelyi szocialista politikust 2017 közepén milliárdos ÁFA-csalással vádolták meg, és közvetlenül a 2018-as választást megelőzően, március 3-án Polt Péter legfőbb ügyész és a Nemzeti Választási Bizottság felfüggesztette Czeglédy mentelmi jogát, és hosszabb, majd rövidebb elzárásra is ítélték.

A csalással vádolt cég, a Human-Operator Zrt. – így mostani felperese  ügyeiről Szarvas Szilveszter előbb a Pesti Srácok oldalán írt cikket, majd az Echo TV Informátor című műsorába is készített egy riportot a cikkei nyomán.

Erről az ominózus riportról azonban kisvártatva kiderült, hogy annak elkészítésénél Szarvas Szilveszter és az Echo TV stábja még az alapvető sajtóetikai szabályok ellen is véthetett. Az Index akkor beszámolója szerint ugyanis Szarvas a cég irodájának egyik kukájába helyezett el iratokat, amelyeket később kivett onnan úgy téve, mintha azokat ott lelte volna meg a kuka tetején:

Később az is kiderült, hogy a riportban a Human-Operator alkalmazottjaként feltüntetett egyik irodai dolgozó, aki a stábra rácsapja az ajtót, valójában a szomszédos ügyvédi irodában dolgozott.