Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Soros embereinek nevezik az ügyvédeket, felháborodott az Ügyvédi Kamara elnöke

Ez a cikk több mint 5 éves.

Így szövi be Soros hálója a magyar igazságszolgáltatást” címmel jelent meg a Tűzfalcsoport nevű blog oldalán (majd a Magyar Idők is közzé tette) egy cikk, amely öt pontba szedi, szerintük kik és hogyan bomlasztják belülről az igazságszolgáltatást – természetesen névtelenül. A szerző anonimitását viszont korrektül ellensúlyozza, hogy a cikkben konkrét szervezetek és nevek is meg vannak említve, gyakorlatilag „soros-zsoldosnak” beállítva őket.

A cikk szerint a Bíróakadémiához hasonlóan már az Ügyvédakadémiában is megjelent a „balliberális és Soros-szál”. A második pont szerint (ahogy azt Hollik István is kifejtette néhány napja),

a Helsinki Bizottság az Ügyvédi Kamarákkal összefogva érzékenyítő tréningeket tart az igazságszolgáltatás szereplőinek, hogy azok a migránsok szemszögéből, az ő érdekeiket szolgálva képviseljék őket.

A cikk szerint a bírók után most az ügyvédek a soron következők éppen, de már a joghallgatók sincsenek biztonságban a Soros-hálózat manipulációjától, akiknek már a gyakorlati éveik alatt is betekintést engednek a menedékjogi eljárásba, hogy tapasztalatot gyűjthessenek a hazai és nemzetközi menedékjogi és idegenrendészeti jogalkalmazás gyakorlatáról.

Amellett, hogy a szerző kiemeli a szerinte soroszsoldosként dolgozó bírók, egyetemi oktatók és ügyvédek nevét, szerinte maga az Alapjogi Biztos Hivatala is Soros hálóját szövögeti: „titkos munkaterv, külföldről finanszírozott jogvédők sőt szcientológusok az ombudsman hivatala körül.” – írja.

Dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke ma a cikkre reagálva közleményt adott ki, melyben felháborodásának ad hangot és visszautasítja

„az elektronikus média – álnév mögé bújó – szerzőjének nemtelen támadását, amely egyrészről a Budapesti Ügyvédi Kamara oktatási tevékenységét, másrészről az ebben önzetlenül, az alkotmányos alapjogok, az igazságszolgáltatás és az ügyfelek érdeke iránti elkötelezettségtől vezetve előadásokat vállaló néhány ügyvéd kollégát érte.”

Szerinte „a legtragikusabb történelmi korszakokra emlékeztető „listázás” a tudomány, oktatás képviselőit követően az ügyvédi kart is utolérte.” Emlékeztet arra is, hogy jogi képviseletre mindenki jogosult, amit a kamara valamennyi tagja esküjéhez híven, a legjobb tudása szerint, személyes politikai indíttatástól mentesen gyakorol az ügyfelek érdekében.

A teljes szöveg itt olvasható:

(Címlapkép: Mohai Balázs/Jogi Fórum)